TUMO

GENEL Ermenistan’da Merkel rüzgarı

Almanya Başbakanı Angela Merkel geçen hafta üç Kafkas başkentini ziyaret etti, Gürcistan ile Güney Kafkasya turuna başlayan Merkel bir gün sonra Ermenistan’a geldi. Merkel, 25 Ağustos’ta Güney Kafkasya ziyaretin son ayağı olan Azerbaycan’a uçmak için, Yerevan’dan ayrıldı. Ziyaret, bağımsız Ermenistan’a ilk kez Almanya Başbakanı seviyesinde bir ziyaret olması açısından önemliydi. Yerli ve yabancı uzmanların genel hatları ile oldukça başarılı bulduğu Ermenistan ziyareti sırasında Merkel Ermeni Soykırımı Anıtı’nı ziyaret etti, üst düzey ortaklık toplantılarına katıldı, Yerevan’ın Kuzey Caddesinde Paşinyan ile birlikte yürüdü, Ermenistan halkı ile konuştu. Ermenistan’daki değişimin ilk andan itibaren hissedildiğini söyleyen Almanya şansölyesi AB ve Ermenistan arasındaki ilişkileri güçlendirmek için elinden geleni yapacağına söz verirken, Ermenistan vatandaşlarına uygulanan AB vizesi konusunda oldukça hızlı adımlar atabileceklerini söyledi.
TOPLUM TUMO: Özgür ve dinamik bir eğitim ortamı

Ermenistan’daki TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi’nin yaz kampına bu yıl Türkiye’den ikinci kez bir öğrenci grubu katıldı. Yaz kampına, İstanbul’dan giden 31 kişilik öğrenci grubu 16-29 Temmuz tarihleri arasında Yerevan’daydı. Kampa katılan Melisa Arslanyan iki haftalık kamptan izlenimlerini yazdı ve katılımcılara izlenimlerini sordu.
TOPLUM Tumo yaz kampı kayıtları başladı

Ermenistan’ın başkenti Yerevan’da bulunan Tumo Yaratıcı Teknolojiler Merkezi, 16 – 29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek yaz kampına 12-18 yaş aralığındaki öğrencilerin başvurusunu bekliyor.
TOPLUM TUMO’ya İstanbul'dan giden ilk kafile mutlu döndü

Son yıllarda uluslararası arenada isminden söz ettiren Ermenistan’daki TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi’ne Türkiye’den ilk kez bir öğrenci grubu gitti. Aralarında Mısır, Amerika, Rusya, Fransa, İsviçre, Almanya, Kanada ve Lübnan’ın da bulunduğu 14 ülkeden öğrencilerin katıldığı, 17-30 Temmuz arasında yapılan yaz kampına İstanbul’dan giden öğrenci grubu 14 kişiden oluşuyordu.
TOPLUM Ermenistan’ın umudu TUMO İstanbul’dan katılım bekliyor

Doğal kaynakları kısıtlı, neredeyse hiçbir zenginliği olmayan, nüfusu üç milyonun altında, yüzölçümüyle de küçük bir ülke, Ermenistan. Savaş, deprem, sınırların kapalı olması ve türlü zorluklarla mücadele etmek zorunda. Türkiyeli Ermenilerin daveti üzerine İstanbul’a gelen TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi Direktörü Marie Lou Papazian, tüm bu olumsuzlukların ötesinde, bambaşka bir Ermenistan tablosu gösterdi. Yarattıkları merkezde çocukların yüzü gülüyor, gelecekten umutlular ve sürekli olarak üretiyorlar.
TUMO öğrencilerle buluşuyor

TUMO Yaratıcı Teknolojiler Merkezi, bugün saat 17.00’de Feriköy Surp Vartanants Ermeni Kilisesi Nazar Şirinoğlu Salonu'nda teknoloji meraklısı öğrenciler ve öğretmenlerle buluşarak merkez hakkında detaylı bilgi verecek.