AURORA ÖDÜLÜ

GENEL Aurora Ödülü Myanmarlı Müslüman avukat Aung’un

1915 soykırımında bütün ailesini kaybeden ve mucize kabilinden hayatta kalan Aurora Mardiganian adına her yıl Ermenistan’da verilen ödülün bu yılki sahibi Myanmarlı Müslüman bir avukat oldu. Ödül törenini yerinde izleyen Agos yazarı Vicken Ceheterian, hem izlenimlerini yazdı hem de Myanmarlı Müslümanların (Türkiye’de daha çok ‘Arakanlılar’ olarak biliniyorlar) var kalma mücadelesine omuz veren avukat Kyaw Hla Aung ile bir söyleşi gerçekleştirdi.
GÜNCEL Ödül nöbetini devralan doktorlar Yerevan’a döndü

Bu sene ikinci kez verilen Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü’nün sahibi doktor Tom Catena’nın ödül törenine katılabilmesi için, Catena’nın 10 yıldır çalıştığı Sudan’daki iç savaş bölgesine onun yerine sağlık hizmeti vermek amacıyla üç Ermeni doktor gitmişti. Doktorlar nöbetlerini bitirip Ermenistan’a döndü ve izlenimlerini basınla paylaştı.
GÜNCEL Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü Tom Catena'nın

Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü, 28 Mayıs’ta Yerevan’da düzenlenen törenle sahibini buldu. İkincisi verilen ödülü Sudan’daki iç savaş bölgesinde çalışan yüzlerce insanın hayatını kurtaran Dr. Tom Catena aldı.
GÜNCEL ‘Ülkemi geçen yıl 24 Nisan’da  terk etmek zorunda kalmıştım’

Ermeni Soykırımı’nın 101. yıldönümü, yılın en yenilikçi etkinliklerinden biri olan ve ismini, Ermeni Soykırımı’nda akrabalarının öldürülüşüne tanık olan ve kendisi mucize eseri sağ olarak kurtulan Aurora Mardiganian’dan alan Aurora Ödülü ile anıldı. Bu yıl ilki verilen ödülün sahibi, Burundi’de iç savaş sırasında yüzlerce yetimin hayatını kurtaran Marguerite Barankitse (Maggy) oldu.
GÜNCEL Aurora Ödülü’nün finalistleri belirlendi

İsmini, 1915 Ermeni Soykırımı’nda akrabalarının öldürülüşüne tanık olan ve kendisi mucize eseri sağ olarak kurtulan Aurora Mardiganian’dan alan Aurora Ödülü, bu yıl yeni ismi Aurora Uyanan İnsanlık Ödülü (Aurora Prize for Awakening Humanity) adı altında ilk kez verilecek.