ESRA MUNGAN

GÜNCEL Barış Akademisyenleri tahliye edildi

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı’nın Çağlayan Adliyesi’nde 14.00’te başlayan ilk duruşmalarında tahliye edildi. Akademisyenler'in davası 27 Eylül'e ertelendi.
GÜNCEL Çağlayan Adliyesi'nde dava günü

Bugün İstanbul, Çağlayan Adliyesi, iki önemli duruşmaya ev sahipliği yapıyor. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması 10.00’da başlıyor. Saat 14.00’te de tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ilk defa hakim karşısına çıkıyor. Akademisyen ve gazetecilere destek için Çağlayan’a ‘adalet şöleni’ başlıklı davet çağrıları yapıldı.
GÜNCEL Esra Mungan: Yattığım her günü helal ediyorum, yeter ki barış olsun

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imza attığı ve raporunu okuduğu için tutuklanan Esra Mungan, cezaevinde avukat Ümit Altaş’a konuştu. Bir süredir “Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların konulduğu tek kişilik hücre"de kalan ve bugün öğle saatlerinde koğuşa alınan Esra Mungan, "Ben yattığım her günü helal ediyorum, yeter ki barış olsun” diye konuştu.
GÜNCEL Üç akademisyene 7,5 yıl hapis isteniyor

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan üç akademisyen için hazırlanan 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Akademisyenler için 1,5 yıldan 7,5 yıla hapis cezası isteniyor.
GÜNCEL 62 ülkeden 1406 akademisyen: Cadı avına son verin

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra işlerinden atılan, haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Barış İçin Akademisyenler girişimine 62 ülkedeki meslektaşlarından destek açıklaması geldi. 1406 akademisyen “cadı avına son verilmesini” talep etti.
TÜRKİYE Akademisyen Esra Mungan hücreye konuldu

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy ile birlikte tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Esra Mungan, Bakırköy Kadın Cezaevi'nde hücreye konuldu.
GÜNCEL Tutuklanan akademisyenler için Boğaziçi hocalarından eylem

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri meslektaşları Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın tutuklanmasını protesto etmek için eylem yaptı. Yaptıkları açıklamada, meslektaşlarının ifade özgürlüğü hakkını kullandığını ve serbest bırakılmaları gerektiğini ifade ettiler.