HRANT DİNK SUİKASTI

GÜNCEL Hrant’ın Arkadaşları: Gerçek katiller hak ettikleri cezayı alana kadar

Dink cinayeti davasında kamu görevlilerinin yargılanmasına bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanıyor. Duruşmadan önce Hrant’ın Arkadaşları, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada kamu görevlilerinin ancak “iktidar savaşı” sonucu hakim karşısına çıkarıldığı ve yargının en üst iddia makamının ısrarla talep ettiği üzere dönemin valisinin yargılamadan muaf tutulmaya çalışıldığı vurgulandı.
GÜNCEL Paylan sordu: Engin Dinç görevinden alınacak mı?

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili açılan davada sanık olarak yargılanan İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in görevinden alınıp alınmayacağını sordu.
GÜNCEL Erdoğan: İhmal yok kasıt var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dink cinayetiyle ilgili olarak, “Ben hukukçu değilim ama ihmal diye bir şeyi görmem mümkün değil. O hadisede, kasti olarak işlenen bir cinayet var ortada. İhmalle ilgisi yok. Bu işin bağlantıları ortaya çıktıkça daha da aydınlanacak bu mesele” dedi.
GÜNCEL Akyürek tutuklandı

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklandı.
GÜNCEL HDP Hrant Dink için yürüdü

HDP Şişli ilçe örgütü, Hrant Dink’i, cinayetin sekizinci yılında bir yürüyüşle andı. Yapılan basın açıklamasında, kayıpların yaşandığı Cizre’de emniyet müdür olan Ercan Demir’in Dink cinayetiyle bağlantısı vurgulanırken, Hrant Dink’in ardından Sevag Balıkçı ve Maritsa Küçük cinayetleriyle Ermeni Soykırımının devam ettiği belirtildi.
GÜNCEL Dink cinayetinde polislere yakalama kararı

Dink cinayeti soruşturmasında dönemin Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında 'cinayeti önceden bildikleri ve önleyecek çalışmalar yapmadıkları' gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.
GÜNCEL Yılmazer: İstihbaratta Dink ve Agos dosyası vardı

Dink cinayetinde adı geçen kamu görevlileri ifade vermeye devam ediyor. Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında ifade veren Ali Fuat Yılmazer, İstihbarat Daire Başkanlığında Dink ve Agos Gazetesi ile ilgili açılmış dosya olduğunu söyledi.