DARBE

GÜNCEL Adalet Bakanlığı'ndan savunma hakkına engel

Adalet Bakanlığı’nın Ağır Ceza Başsavcılıklarına verdiği talimata göre darbe, terör ve örgüt davalarında hakkında soruşturma ve kovuşturma olan avukatlar 2 yıla kadar görevinden yasaklanabilecek.
GÜNCEL HDP: Artık sessiz kalma zamanı değil

Cumhuriyet Gazete yazarlarına ve yönetim kurulu üyelerine yönelik operasyonun ardından gazetenin Şişli’de bulunan binası önünde nöbet devam ediyor. HDP heyeti bir açıklama yaparak ,’susmanın değil, ses vermenin zamanı’ dedi
GÜNCEL 12 Eylül darbe dosyası yeniden açılıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbeden bir yıl önce, Evren ve kuvvet komutanlarının İstanbul ve Diyarbakır’da ordu komutanlarıyla yaptığı toplantılarla ilgili soruşturma başlattı.
GÜNCEL Televizyon bir hatırlama mekanı olabilir mi?

Esra Gedik, 12 Eylül darbesinin 34. yılında, darbe dönemini anlatma iddiasıyla yola çıkmış üç dizinin, 'Çemberimde Gül Oya', 'Hatırla Sevgili' ve 'Bu Kalp Seni Unutur Mu?'nun ahvalini yazdı.
GÜNCEL Darbenin yıldönümünde işkenceye zaman aşımı kararı

Amasya Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Eylül döneminde uyguladıkları işkenceler nedeniyle iki rütbeli asker hakkında açılan davayı ‘zaman aşımı’ndan düşürdü. Mağdurların avukatı, insanlığa karşı işlenen suçlara zaman aşımı uygulatılamayacağını belirterek temyize gideceklerini açıkladı.