TCK

GÜNCEL 'OHAL Yasası' Meclis'te

Hükümet, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'da dahil yasalarda birçok değişikliği kapsayan tasarıyı Meclis'e gönderdi.
GÜNCEL Pozantı skandalında yargılanan kimse kalmadı

2012 yılında Pozantı Çocuk Cezaevi’nde yaşanan taciz ve tecavüz skandalıyla ilgili ceza alan kimse kalmadı. İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, son olarak Özgecan Arslan cinayetiyle infiale neden olan şiddet kültürünün Pozantı’da da görüldüğü gibi cezasızlıktan beslendiğini, bunun en açık örneğinin de Pozantı'da yaşananlar olduğunu belirtiyor.
GÜNCEL 'Makul şüphe' artık yasal

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni yargı paketindeki düzenlemelere göre, şüphelilerin ev ve işyerlerine arama yapabilmek için somut delile dayalı kuvvetli şüphe” yerine “makul şüphe” yeterli sayılacak. Anayasanın düzenine ilişkin suçlarda da somut delile dayanma şartı kaldırıldı.
KÜLTÜR SANAT Altın Portakal’dan 10 istifa daha!

Altın Portakal'da yarışacak bir belgeselin TCK gerekçe gösterilerek programdan çıkarılmasıyla başlayan tepkiler büyüyor. Ulusal Yarışma ana jürisinden Belmin Söylemez’in de aralarında yer aldığı 10 jüri üyesi bugün bir açıklama yayınlayarak, festivaldeki görevinden çekildiklerini belirtti.