RAGIP ZARAKOLU

GÜNCEL Soluk alışları bile dinlenenler

Ragıp Zarakolu, geçtiğimiz günlerde hayata veda eden THKP-C'nin kurucularından, yazar, çevirmen, yayıncı Oktay Etiman'ın ardından, dava dostluklarını, davaları ve mahpusluk günlerini yazdı.
GÜNCEL Profesörleri de vururlar

Ragıp Zarakolu, üniversitelerde yaşanan 'kırım'ı geçmişe uzanan bir bakışla kaleme aldı: Keşke liberal üniversitelerimizden birinde, katledilen ve tasfiye edilen akademisyenlere yer veren bir Akademik Özgürlük Müzesi kurulsa… Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Müzesi’ndeki “Öldürülen Gazeteciler” Bölümü gibi.
GÜNCEL Dostlarla vedalaşırken

Ragıp Zarakolu, 4 Nisan Almanya'da kalp yetmezliğinden hayatını kaybeden, 68 kuşağının önemli isimlerinden yazar Kürşat İstanbullu'yu yazdı: Fırtınanın burgacından sağ ve onurlu olarak çıkmayı başaranlardı onlar.
KÜLTÜR SANAT Yaşlı denizciler evi

Belge Yayınları Yayın Yönetmeni Ragıp Zarakolu, son dönemde yitirdiğimiz üç usta, Agop Haçikyan, Dr. Hermon Araks ve Panayot Abacı için yazdı.
GÜNCEL Ahmet Türk: Süryani, Ermeni ve Ezidilerden özür diliyorum

İsveç’in Sigtuna Belediyesi’nin davetlisi olarak İsveç’te bulunan Mardin Büyükşehir Eşbaşkanı Ahmet Türk, Stockholm’de düzenlenen bir seminerde 1915 Soykırımı sırasında bazı Kürt aşiretlerinin soykırım suçuna ortak olmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirip Süryani, Ermeni ve Ezidilerden özür diledi.
TOPLUM Ragıp Zarakolu: Kentinize hoşgeldiniz Baron Zekiyan

Ragıp Zarakolu, Taraf Gazetesi'ne yazdığı yazısında İstanbul Ermeni Katolik Cemaati'nin Apostolik Yöneticisi olarak atanan Başepiskopos Levon Zekiyan'ın yurttaşlığa alınmasından bahsediyor: 'Ama benim 90’lardan beri hayalim, tüm İstanbul, Anadolu kökenlilere, onların ahfadına, Rum, Ermeni, Süryani, Yahudi vd. doğal yurttaşlık hakkının tanınması.'