24 NİSAN

GENEL Savcılık: Soykırım demek suç değil

İHD’nin 24 Nisan’da izin verilmeyen basın açıklamasında Ermeni Soykırımından bahseden pankartlar taşıdıkları için gözaltına alınan üç üyesiyle ilgili savcılık kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Savcılık, kararında ‘soykırım’ kelimesinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
GÜNCEL Geçmiş peşimizi bırakmıyor

24 Nisan yaklaşırken, bir torunun kaleminden, anneannesinin hiç görmediği Ermeni öz dedesi üzerinden yaşadığı ve paylaştığı yüzleşmeyi aktarıyoruz.
GÜNCEL Hürriyet’ten Gomidas için tuhaf tanımlama

Her 24 Nisan’da ister milliyetçi-ulusalcı medya olsun ister merkez medya kategorisi altında faaliyet gösteren medya olsun Ermenilerin bir şekilde “şüpheli” olarak gösterilmesine ne yazık ki alışkınız. 100.yıldan sonra belki bu alışkanlık bir nebze hafifler diye düşünmüştük ama olmadı.
TOPLUM Dört kilisede 24 Nisan ayini

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi tarafından Samatya Surp Kevork Kilisesi, Yeşilköy Surp İstepannos Kilisesi, Feriköy Surp Vartanants Kilisesi ve Kadıköy Surp Takavor Kiliselerinde 24 Nisan için Surp Badarak ayini düzenlendi.
GÜNCEL Suny: Zor mesele es geçilmiş oldu

Dünyanın önde gelen Sovyet dönemi tarihçilerinden ABD’li Ermeni akademisyen Ronald Grigor Suny, 24 Nisan’da Tünel’de gerçekleştirilen anma törenine katıldı, hem törene ilişkin izlenimlerini satırlara döktü, hem de ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarını değerlendirdi.
GÜNCEL “Taziye değil, özür bekliyoruz”

Ermeni soykırımının 102. yılında Tünel'de bir araya gelenler Ermenice ağıtlar eşliğinde sessiz oturma eylemi yaparak soykırım kurbanlarını andı; yüzleşme çağrısı yaptı.
GÜNCEL Erdoğan'dan 24 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde düzenlenen 24 Nisan ayinine mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında patriklik seçimine de değindi.