JANDARMA

GÜNCEL Dink davasında yeni iddianame okunuyor

Dink cinayeti davasında, aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu davanın polis şeflerinin yargılandığı dava ile birleştirilmesinin ardından ilk duruşma yapıldı.
GÜNCEL Yılmazer:

Dink davası sanığı Ali Fuat Yılmazer, Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla İstihbarat C Şube Müdürlüğü'ne atandığı iddiası ile ilgili, atamasını İçişleri Bakanı’nın gerçekleştirdiğini söyledi, dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun tutuklanması gerektiğini savundu.
GÜNCEL

Kamu görevlilerinin yargılandığı Hrant Dink Cinayeti Davası yeni celsesiyle devam ediyor. Öte yandan kimi jandarma görevlileri de tutuklanmış durumda. Gelişmeleri Dink Ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ile konuştuk.
DİNK DAVASI Dokuz yılın ardından jandarmaya tutuklama

Dink cinayetiyle ilgili olarak devam eden soruşturmada gözaltılar devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 27’ye ulaştı. Gözaltına alınan iki jandarma görevlisi tutuklandı. Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, soruşturma sürecinin tamamlanması gerektiğine işaret ederek, “Cinayete giden sürece dahi baktığımızda Dink cinayetinde çok fazla kişi ve aktör olduğu tartışma götürmez şekilde ve açıkça ortadadır” dedi.
GÜNCEL Dink cinayeti: Jandarmaya ilk tutuklama

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında aralarında Jandarma görevlilerinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi Abdullah Dinç tutuklandı.
Jandarma bir gün önce de oradaymış

Hrant Dink cinayetinde halen yürütülmekte olan savcılık soruşturmasında, Dink’in öldürüldüğü gün Agos gazetesi etrafında olduğu tespit edilen 6 jandarma istihbarat görevlisi ile ilgili yeni bulgulara ulaşıldı.
GÜNCEL Vartinis katliamı davası bugün görülüyor

Vartinis Katliamı davasının bugün 10. duruşması görülecek. Davanın 21 Aralık 2015’te görülen son duruşmasında mahkeme, usule ilişkin eksikliklerin giderilmesine hükmedilmişti; bugün karar çıkması bekleniyor.
GÜNCEL Hrant Dink cinayetinde kilit isim: Jandarma yüzbaşı M.D

Hrant Dink’in Bakırköy’deki evine giden iki kişinin Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisi oldukları tespit edildi. İsimleri ‘H’ ve ‘Z’ harfleri ile başlayan bu kişilerin kimlikleri belli. Cinayet anında bölgede olan jandarma görevlilerinden birinin de kimliği belirlendi. Olay yerindeki jandarmaların da, yüzbaşı M.D ile yoğun telefon görüşmesi belirlendi.