LÜBNANLI ERMENİLER

GÜNCEL İç savaş Beyrut Ermenileri için de bir kırılmadır

Geçtiğimiz Çarşamba Havak Salonu'nda bir konuşma yapmak için İstanbul'da bulunan Beyrut’taki Haygazyan Üniversitesi Ermeni Diasporası Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Antranik Dakesyan'la Lübnanlı Ermeni toplumunun dünü ve bugünü
GÜNCEL Birleşik Ulusal Kolej açıldı

Geçen hafta Beyrut’ta Ermeni Birleşik Ulusal Koleji açıldı. Lübnanlı Ermeniler için büyük önem taşıyan okulun açılışında Ermeni toplumunun önde gelen isimleri, ruhani önderler ve Lübnan Eğitim Bakanı da hazır bulundu.
GÜNCEL Soykırımın tanığı yetimhane tatil köyü mü oluyor?

Lübnan’daki bir tatil köyü projesi, bulunduğu bölgenin manevi değeri nedeniyle tartışmaları da beraberinde getirdi. Başkent Beyrut’taki sahil kasabası Biblos’ta inşa edilecek lüks tesis, tam da ‘Kuş Yuvası’ olarak bilinen ve soykırımdan kaçan Ermenilere ait bir mezarlığa, okula ve yetimhanesine ev sahipliği yapan bölgede bulunuyor.
TOPLUM İsviçre’de Türk Kürt Ermeni diyaloğu

İsviçre'nin Caux kasabasında Ermeniler, Türkler ve Kürtler Ermeni soykırımını, ortak geçmişlerini,mevcut durumu ve uzlaşma yollarını konuştu. 'İnsan Güvenliği için Adil Yönetim' başlıklı konferans kapsamında Ermenistan'dan, Türkiye'den, Lübnan'Dan, İspanya'dan, Hollanda'dan gelen katılımcılar, farklı oturumlarda Ermeni, Türk ve Kürt halkları arasında yaşanan tarihsel sorunları ve günümüzdeki çözüm yollarını tartıştılar.