ARTO TUNÇBOYACIYAN

KÜLTÜR SANAT Türkiye’yi terk etmem, kendimi terk etmem demek

Müzisyen Arto Tunçboyacıyan’la yaptığımız görüşmenin, sanatçının Ermeni kimliğiyle ve Türkiye’de, diasporada, Ermenistan’da Ermeni olmakla ilgili düşüncelerinin yer aldığı ilk bölümünü geçen hafta yayımlamıştık. Bu hafta da, sohbetimizin siyasetin ağır bastığı kısmına yer veriyoruz.
KÜLTÜR SANAT Hiçbir yerin Ermeni’si: Arto Tunçboyacıyan

Bir ayağı ABD’de, bir ayağı Ermenistan’da olan, sık sık Türkiye’de gelen Arto Tunçboyacıyan, bulunduğu her yerde sanatını icra eden bir müzisyen. Daha önce Armenian Navy Band [Ermeni Donanma Orkestrası] adlı grubuyla, Ermenistan dahil birçok yerde sahne aldı; şu sıralar Fifth Season Band adlı kurduğu bir başka grupla, caza odaklanıyor. Müzik İleri Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği Onno Tunç Günleri kapsamında, bir ritim atölyesi veren Tunçboyan’ı İstanbul’da yakalamanın heyecanıyla, onunla bir söyleşi gerçekleştirdik.
KÜLTÜR SANAT Bol söz, 301 milyon mana

Müzisyen Arto Tunçboyacıyan’ın yazdığı ‘301 Söz 301 Milyon Mana’ adlı cep kitabı dağıtıma hazır. Tunçboyacıyan, yakında satışa çıkarılması planlanan kitabın başlığında, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesine göndermede bulunuyor.