GÜLTAN KIŞANAK

GENEL Siyasi tutsak yakını olmak: ‘Zülüm geçicidir, esas olan halkların umudu’

Kobanê Davası, duruşma günlerinde gündeme gelip hızla unutuluyor. Nisan 2021’de başlayan ve üzerinde yeterince konuşulmayan davada 18’i tutuklu 108 kişi yargılanıyor. Davanın 26. duruşmasının sürdüğü 3 ve 4 Temmuz’da, yedi yıldır tutuklu olan ve bu ‘torba dosya’ kapsamında yargılanan Kürt siyasetçi Gültan Kışanak’ın kızı Evin Jiyan Kışanak’la konuştuk.
GÜNCEL Kışanak'a 230 yıl hapis istemi

Gültan Kışanak hakkında 'Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' ve 41 kez 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından toplam 230 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
TÜRKİYE Kışanak ve Anlı tutuklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Belediye başkanlarının gözaltına alınmasını protesto eden eski milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklananlar arasında.
GÜNCEL Eşbaşkanlara gözaltı protesto edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın 25 Ekim Salı akşamı gözaltına alınmaları üzerine HDP, ülkenin belli başlı noktalarında protesto çağrısında bulundu
GÜNCEL ‘Müfettiş odalarında bile arama yapılmış’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün gece gerçekleşen polis baskınına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada halkın iradesine saygı duyulması gerektiği belirtilerek Eş Başkanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.
GÜNCEL Yüzyıl sonra yine…

Diyarbakır’da oğlunun cenazesini sokaktan kaldırmak isteyen baba önce Vali’ye gitmiş. Vali, demiş, “Cenaze arabanı getir, al.” Vermemiş yüzü kapalı birileri. “Biz vali mali bilmeyiz” demişler. Savcıya yollanmış: Savcı demiş ki “Ölümünden biz sorumlu değiliz. Bunu kabul eden kağıdı imzala, oğlunu git, al, göm.” Almamış.