AKTİVİZM

GÜNCEL Yeni Ermenistan Hareketi, devleti ‘rahatsız etti’

Ermenistan’da Sarkisyan hükümetine muhalif olarak kurulan Yeni Ermenistan Hareketi, Ermenistan hükümetinin tepkisini çekiyor. Öyle ki, oluşumun Yeni Yıl kapsamında düzenlediği bir etkinlikte, Yeni Ermenistan Hareketi’nin önemli isimlerinden Gevorg Safaryan, 1 Ocak günü gözaltına alındı.
KÜLTÜR SANAT Yaratıcı bir eylem için atölye yolda

Anadolu Kültür, Ermenistan ve Türkiye’den toplumsal ve politik meselelere ilgi duyan kişileri ‘yaratıcı’ bir atölyeye çağırıyor. İstanbul’da gerçekleşecek ‘Yaratıcı Eylem ve Toplumsal Hareketler Atölyesi’nde katılımcılar birlikte düşünüp birlikte üretecek. Martta İstanbul’da yapılacak atölye için son başvuru tarihi 30 Ocak.
GÜNCEL ‘Eğlenceli’ bir aktivizm için ArtAct

Ermenistanlı aktivist grubu ArtAct (Sanat Hareketi), özellikle kadına karşı şiddet ve taciz konularında yaratıcı eylemlere imza atıyor. Daha fazla insana ulaşabilmek için geleneksel yolların dışında bir çizgiyi inşa etmeye çalışan ArtAct grubu, Türkiye’deki benzer hareketlere de ilham verebilir.
GÜNCEL Teknolojinin yeni dili mizahla birlikte gelişiyor

Bilgi ve iletişim teknolojileri, özellikle sosyal medyanın politik süreçlerdeki yaratıcı kullanımının artmasıyla, politik açıdan daha çok tartışılır oldu. Itır Akdoğan, ‘Dijital Politik Fanteziler’ adlı kitabında, internet, mobil teknoloji ve çeşitli uygulamaların, toplumsal değişimdeki rollerini anlatıyor.
GÜNCEL Mavi Marmara iddianamesi kabul edildi

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Mavi Marmara'' gemisine yapılan baskınla ilgili iddianameyi kabul etti. İddianamede eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının da adı var.
GÜNCEL Sosyal medya devrimleri bağımsız ağını arıyor

Arap Baharı ve Occupy (İşgal) hareketlerinde önemli rol oynayan Sosyal Medya devrimi kendi platformunu arıyor. Mevcut sosyal medya platformlarının ihtiyaç duyulan esnekliği sağlamamaları nedeniyle, hiyerarşisiz, merkezi olmayan ve katılıma açık bir bağımsız sosyal ağ oluşturuluyor. Açık kaynak kodlu olacak TheGlobalSquare projesi için 'coder'lara çağrı yapılıyor.
GÜNCEL Humus'ta Mevlit Kandili gecesi katliam

Suriye'nin Humus kentinde Mevlit Kandili gecesi gerçekleştirilen saldırılarda 337 kişinin yaşamını kaybettiği, bin 300 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Saldırıda 2 caminin içine sığınanların üzerine yıkıldığı söylenirken, Suriyeli aktivist Ebu Sabah; 'Evler havan topu ve tank ateşi ile bombalanıyor' diyor.