EMNİYET

TÜRKİYE Tehditlere rağmen tedbir almamışlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, 2004 yılında, tehdit ve tedbir yazılarına rağmen Hrant Dink’in evi ve Agos gazetesinde güvenlik tedbirleri almadığı ortaya çıktı.
TOPLUM Kilise kundaklamasında şüpheli ortada yok

Kadıköy Uluslararası Topluluğu Kilisesi’nin bulunduğu binada 7 Aralık’ta çıkan yangınla ilgili sır halen çözülemedi. Kundaklamaya dair delil olsa da itfaiye raporunda ‘yangının Noel ağacından çıktığı’ söylendi; Emniyet’ten yapılan ‘şüpheli yakalandı’ açıklamasının ise gerçek olmadığı ortaya çıktı. Aynı kilise binasına Pazartesi akşamı (15 Aralık), kundaklama şüphelisinin eşkaline benzer birinin girmesi ise tedirginlik yarattı.
GÜNCEL Türkiye’de bir ilk: Çelik duvar

Emniyet Genel Müdürlüğü, toplumsal olaylara müdahale için 4 tane portatif çelikten duvar yaptı. İlk defa bugün Sıhhıye-Kızılay arasında kullanılan çelik duvarlar birçok özellik taşıyor.
GÜNCEL Bere polislerin kendi tercihiymiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hrant Dink anmasında iki trafik polisinin beyaz bere takmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Emniyet yönetmeliği hatırlattı: “Görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giymesi zorunludur.”
GÜNCEL Ankara Emniyeti'nde deprem

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde aralarında müdür ve müdür yardımcılarının da bulunduğu yüzlerce polisin görev yerleri değiştirildi.