SEVAN NİŞANYAN

TÜRKİYE Sevan Nişanyan üç yıldır hapiste

Hakkında 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Sevan Nişanyan, cezaevindeki üçüncü yılını doldurdu. Nişanyan’ın avukatlarından Gülçin Avşar, “Şirince’ye verdiği emeğinin karşılığı bu olmamalı. Yasama gücünü gerekli yasal değişiklikleri yapmaya davet ediyoruz” dedi.
GÜNCEL Sevan Nişanyan yeniden yargılanacak

Sevan Nişanyan’a ‘dine hakaret’ suçlamasıyla açılan davalar birleştiriliyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden açılan ve ‘halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçuyla açılan davalarda ilk duruşma 25 Ekim tarihinde gerçekleşecek.
GÜNCEL Nişanyan’a hücre cezasına itiraz

Başı cezalardan kurtulmayan Sevan Nişanyan bir kez daha hücre cezası ile karşı karşıya. Avukatları verilen hücre cezasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle karara itiraz ettiler.
GÜNCEL Ali Nesin: Meğer her şeyin başı eğitim değil hukukmuş

Cezaevinde olan Sevan Nişanyan’a destek kampanyası düzenleyen Ali Nesin hakkında, Nişanyan’la aynı suçtan açılan dava gündeme geldi. Nesin, dava ve kampanyanın üst üste gelmesinin ‘rastlantı’ olduğunu söylese de “Bürokrasi denen denetimden çıkmış canavar akıl, mantık, vicdan, izan demeden vazifesini yapıyor” diyor.
GÜNCEL Nişanyan’a hücre cezası

Söke Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan yazar Sevan Nişanyan’a, “cezaevine izinsiz internet sağlayıcı cihaz sokmak” suçundan 11 gün hücre hapsi cezası verildi.
GÜNCEL Nişanyan’ın duruşması 25 Şubat’ta

İşlediği disiplin suçu gerekçe gösterilerek bir süredir bulunduğu açık cezaevinden kapalı cezaevine nakledilen Sevan Nişanyan’ın duruşması 25 Şubat’ta Söke Adliyesi’nde görülecek.