YEŞİL

GÜNCEL Anayasa Mahkemesi: JİTEM araştırılsın

Anayasa Mahkemesi, 24 yıl önce Dersim'de "beyaz Toros"a bindirilerek kaçırılan ve JİTEM tarafından öldürülen Ayten Öztürk'ün soruşturmasına dair hak ihlali kararı verdi. AYM, JİTEM'in işkence ve kanun dışı ölümlere dâhil olup olmadığının araştırılmasını isteyerek, aileye 50 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
GÜNCEL Veli Küçük ama nereye baksan görünüyor

Veli Küçük’ün serbest kalması, Ergenekon tahliyelerinin belki de ‘altın vuruş’u oldu. Türkiye tarihinin en karanlık olaylarıyla bir şekilde bağı olan bir isim Küçük. Ergenekon yapılanması içinde de, davanın ilk savcısı Zekeriya Öz’e, “İstesem, 1-2 ayda tüm isimleri buraya getiririm” diyecek kadar da merkezi yere sahip.
GÜNCEL Başbakan yeşile hasta, Avrupa’ya çok kızgın

Kamu denetçileri sempozyumunda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Şu an yazarken, bırakın eleştiriyi, bize hakaret etme özgürlüğüne sahip olanlar şimdi ‘Düşünce özgürlüğümüz yok’ diye bizi eleştiriyorlar. Bize küfredenler hâlâ özgürlüğümüz diyor” dedi. Gezi Parkı protestoları sırasında ‘çevre düşmanı’ gibi gösterilmesinin, kendisine ve partisine büyük haksızlık olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biraz da yeşile hayranım, hastayım” dedi
GÜNCEL Musa Anter cinayetinde tetikçi yakalandı

Kürt yazar Musa Anter suikastı tetikçisi Hamit Yıldırım gözaltına alındı. Tetikçi Yıldırım'ın cinayetten 20 yıl sonra Şırnak'taki evinde yapılan aramada gözaltına alındığı belirtildi. Orhan Miroğlu'nun avukatı ve Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, soruşturmanın Yıldırım ile sınırlı kalmamasını isteyerek şunları kaydetti: 'Musa Anter'i kim, niçin öldürdü? Bunun araştırılması gerekir.'
GÜNCEL MİT yasasından Yeşil de faydalanıyor

İfade krizi nedeniyle MİT kanununda yapılan değişiklikle, MİT görevlilerini soruşturma yetkisi Başbakan'ın iznine bağlanmıştı. Taraf Gazetesi'nin haberine göre aynı kanundan Yeşil de faydalanıyor. Yeşil kod adlı ve birçok faili meçhul cinayetten aranan Mahmut Yıldırım hakkındaki yakalama kararının yeni düzenlemeyle düştüğü belirtiliyor.
GÜNCEL Musa Anter'in ölüm emrini Arif Doğan verdi

JİTEM davasında tanık Emrah Özdemir, Kürt aydın Musa Anter'in ölüm emrini emekli Albay Arif Doğan'ın verdiğini, cinayeti işleyenlerin de Mahmut Yıldırım (Yeşil), Adil Timutaş, Abdülkadir Aygan ve Hogir kod adlı bir kişinin olduklarını söyledi. Özdemir ayrıca, Albay Rıdvan Özden'i de Timurtaş'ın 'yanlışlıkla vurduğunu' ileri sürdü.
GÜNCEL Yeşil için yakalama kararı

Yeşil'in kırmızı bültenle aranıp yakalanması için harekete geçildi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, ''Yeşil'' kod adlı Mahmut Yıldırım ve ''Bozo'' kod adlı Yusuf Geyik'in yakalanması için mahkeme kararı çıkarttı. Ayrıca kırmızı bültenle aranması için Adalet Bakanlığı'na da başvuru yapıldı.