ULUDERE KATLİAMI

GÜNCEL MEB'in sitesine göre Uludere'nin Ermenileri

Şırnak’ın Uludere (Qileban) ilçesi Gülyazı (Bujeh) ve Ortasu (Roboski) köylerinden Irak sınırına geçtikten sonra dönmekte olan 17’si çocuk 34 kişinin sıfır noktasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu öldürülmesinin bugün yıldönümü. 3 yıl önce hayatını kaybedenler anılıyor ancak o toprakların trajedisi sadece bugüne ait değil.
GÜNCEL Uludere ''anlık değil planlı katliam''

Uludere'de hava harekâtı öncesi, Şırnak Jandarma Komutanlığı’nın, hazırlık amaçlı “Yıldız” isimli operasyon için Şırnak Valiliği’nden yazılı izin istediğiyle ilgili 'gizli' ibareli belgeye ulaşıldı. İzin talebinde, 'Çeşitli teknik istihbarat ve alınan duyumlar kapsamında BTÖ (PKK) mensuplarının bölgeyi geçiş güzergâhı olarak kullanabilecekleri' söyleniyor.
GÜNCEL Uludere talimatını veren Kuğu terfi listesinde

Uludere'de operasyon emrini verdiği ileri sürülen Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu'nun, bu yılki YAŞ terfi listesinde olduğu belirtildi. Kuğu için Ağustos ayında, tümgenerallik, emeklilik ya da bir yıl temdit kararı çıkacak.
GÜNCEL Uludere'den Başbakan'a cevap var

Başbakan Erdoğan'ın, “TSK Ahmet mi, Mehmet mi nasıl ayırt etsin. Hata da olabilir. Hatayı da, özürü de, tazminatı da açıkladık” şeklindeki sözleri yakınlarını kaybeden ailelerin tepkisini çekti. Katliamda 13 yaşındaki oğlu Erkan’ı kaybeden Felek Encü, 'Bu sözler yüreğimizi parçaladı' dedi.
GÜNCEL Uludere'de 2. Heron şüphesi

İçişleri Bakanlığı’nın Uludere raporunda 'Heron görüntülerinde kayma var. Ya ikinci bir Heron var, ya F16’lardan verilen koordinatlar girildi, ya da başka bir ülkeden görüntü desteği alındı' yorumu yapıldı. Görüntünün anlamı ASELSAN’a sorulacak. 'Uludere Olayını Araştırma Raporu'nda ayrıca, koruculuğun sorunlu hale geldiği tespiti yapıldı.
GÜNCEL Uludere heyeti geri döndü

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Uludere'de, 2 günlük çalışma boyunca köylüler, devlet yetkilileri, askerler ve STK'larla bir araya gelen heyet yazılı açıklamasını yayınladı. Yazılı açıklamada, talimatın Ankara'dan geldiğine dair ifadelere atıfta bulunarak inceleme bitmeden 'açıklama ve yorum yapılması hem yanlış bilgilendirmeye yol açmakta' dendi.