ERTUĞRUL KÜRKÇÜ

GÜNCEL Dokunulmazlığa dokunmak

Dokunulmazlıkların kaldırılması gündemde. Dokunulmazlıklar kaldırılırsa, en çok etkilenecek parti HDP. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Bizim için önemli olan vekillerin kürsü dokunulmazlığıdır. Söz ve fikir söyleme hakkının korunmasıdır. Bugüne kadar hakkımızda hazırlanan tüm fezlekeler de yaptığımız açıklamalarımızdan ötürüdür” diyor, Mithat Sancar ise “Bu Cumhurbaşkanı’nın kutuplaştırma, çatışmayı derinleştirme ve bunun üzerinden başkanlık sistemine ulaştırma stratejisidir” diyor. 94’te tutuklanan ve 10 sene yatan Selim Sadak, “Dokunulmazlıkların kaldırılması, Kürt sorunun çözümünü daha da derinleştirir” derken, Ertuğrul Kürkçü “Bu muhalefeti dilsiz bırakma, özellikle HDP muhalefetini Meclis’ten sökme gayretidir” diyor.
Kayıp asker Osman Karadeniz, meclisin ilk soru önergesinde

Meclisin yeni yasama döneminin ilk soru önergesi HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’den geldi. Kürkçü, İzmir-Buca Merkez Komutanlığı’nda zorunlu askerlik yapan ve 13 gündür haber alınamayan Diyarbakırlı Kürt asker Osman Karadeniz’i meclis gündemine taşıdı.
GÜNCEL Kürkçü: Bakanlar Kurulu toplantısı bir gösteriden ibaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğini açıklamasının yankıları sürüyor. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bugün mecliste yaptığı basın toplantısında, kararla ilgili “Bu toplantı, usule, kurala aykırı, 1982 anayasanın bile ruhuna aykırı, Kenan Evren'in bile kullanmaya cüret etmediği yetkinin hoyratça kullanılmasından ibaret” dedi.
GÜNCEL Kürkçü: 2019'da iktidardayız

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP Hatay 1. Olağan Kongresi’nde yaklaşan 2015 Genel Seçimleri’ni işaret etti: “Seçim’e bağımsız adaylarla girmiyoruz, parti olarak giriyoruz ve yüzde 10 barajını da mutlaka ama mutlaka yıkacağız. Bu hedefle, Parlamento’ya en az 60 milletvekili ile gireceğiz. 2019’da ise iktidardayız. Başka bir hedefimiz, yoktur”
GÜNCEL Kürkçü: O yasayı ihlal etmeyi iş edineceğim

Kürkçü: Şahsen ben bu yasanın getireceği yasakları ihlali iş edineceğim. Hükümetin, Başbakan’ın bütün yaptıklarını, haklarındaki iddiaları, internetten paylaşacağım. Herkesi de bunu yapmaya çağırıyorum