LAVROV

GÜNCEL Erdoğan: Türkiye’de Başbakan’ına her türlü hakareti eden bir medya var

Başbakan Erdoğan, Alman Dış Politika Enstitüsünde, ‘21. Yüzyılda Türkiye, Avrupa ve Dünya’ temalı konuşma yaptı. Erdoğan Gezi olaylarıyla ilgili bir soruya, “Şimdi Gezi olaylarını söylüyorsunuz. Frankfurt’taki, Hamburg’daki eylemler yaşandı. Bizim polisimizde mukayese edilemeyecek şekilde görüntüler yaşandı. Bu görüntüler benim elimde var. Bunları nereye koyacaksınız?” dedi.
GÜNCEL 'Lavrov-Clinton görüşmesi Esed’in gidişine işaret olabilir'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dublin’de yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT)toplantıları çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Suriye’nin BM Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi ile bir araya gelecek. Lavrov’un görüşmeye katılmasının, Moskova’nın Suriye lideri Beşşar Esad’in gidişini kabullendiği şeklinde yorumlanıyor.
GÜNCEL Esad yeni Anayasa yapacağını söylüyor

Şam’da Suriye lideri Beşşar Esad’la görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Esad’ın Suriye’de artan şiddeti durduracağına dair garanti verdiğini ve yakında anayasa için referandum tarihini açıklayacağını söyledi. Humus kentinde devam eden şiddet olaylarında dün 95 kişi daha yaşamını yitirdi. BM Suriye tasarını Rusya ve Çin veto etmişlerdi.