DİYARBAKIR BAROSU

GENEL Tahir Elçi anısına fotoğraf sergisi

Diyarbakır Barosu, 2015’te, tarihî Dört Ayaklı Minare’de öldürülen dönemin baro başkanı Tahir Elçi anısına bir fotoğraf yarışması düzenledi. Yarışmanın jürisi tarafından belirlenen fotoğraflar, 28 Kasım Çarşamba günü ‘Tahir Elçi İnsan Hakları Fotoğraf Sergisi’ adıyla Baro Evi’nde sergilenecek.
GÜNCEL Sur için ivedi yargılama kararı: Danıştay Başbakanlık'tan savunma istedi

Diyarbakır Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen’in Sur’daki acele kamulaştırma kararına yaptığı itiraz, Danıştay 6’ncı Dairesi’nce ivedi yargılama usulü kapsamına alındı. Danıştay, Başbakanlık ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 15 gün içerisinde savunma ve kamulaştırmaya ilişkin belgelerin gönderilmesini istedi.
GÜNCEL Türkan Elçi: “Bana bir şey olursa bu çocuk ne olur diye kaygılanırdı”

Basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, eşinin suikasta kurban gittiğini inandığını söyledi. Türkan Elçi, "Tahir'in en büyük fobisi bir çocuğun babasız kalmasıydı. Faili meçhullerde bile onu en çok üzen şey çocukların yetim kalmasıydı. Ama şimdi aynı durumla kendisi de karşılaştı. İçine doğuyordu sanki” diye konuştu.
GÜNCEL Diyarbakır Barosu Cizre raporu : Şırnak Valisi hakkında soruşturma başlatılmalı

Diyarbakır Barosu, 9 gün boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’yle ilgili inceleme raporunu yayımladı. 21 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Baro, Şırnak Valisi hakkında idari soruşturma başlatılasını talep etti. BM Hukuk Dışı, Kısayoldan Keyfi İnfazlar Özel Raportörü ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bölgeye davet edilecek.
GÜNCEL Sivil toplum örgütleri kaygılı: Savaş çözüm değil

Suruç Katliamı ve Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesinin ardından askerî operasyonlar ve çatışmalar, yeniden başladı. Türkiye genelinde devam eden operasyon dalgası da sürüyor. İHD, 21-28 Temmuz tarihleri arasında 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 1038 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Her gün ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemesi de kaygıları arttırdı. İnsan hakları ve sivil toplum örgütleri gelişmelerden endişeli.