DEĞABAH BEKÇİYAN

GÜNCEL Patrik Kaymakamı Bekçiyan'dan Kudüs mesajı

Türkiye Ermenileri Patrikliği Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan, Kudüs’de yaşanan krizle ilgili bir açıklama kaleme aldı. Bekçiyan, “Kudüs kentinin siyasete böylesine alet edilmesi genel olarak Hristiyanlar’ı ve özelde ise Ermeni Kilisesi olarak bizleri endişelendirmekte ve yaralamaktadır” dedi.
TOPLUM ‘Seçilemesem de İstanbul’da kalacağım’

Almanya’da yaşayan yazar Kemal Yalçın, Değabah (Patrik Kaymakamı) Karekin Bekçiyan’ın geçtiğimiz günlerde Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştirdiği günlerde onunla kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdi. Bekçiyan söyleşisinde hem seçim sürecine hem de bundan sonraki çalışmalarına dair mesajlar verdi.
TOPLUM Devlet susuyor, Şirinoğlu konuşuyor

Surp Pırgiç Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, patrik seçimiyle ilgili iddialarda bulundu ve devletin Bekçiyan’ı Patriklik kaymakamı olarak tanımadığını iddia etti. Değabah Bekçiyan, Şirinoğlu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak ‘biz iç tüzüğümüzde kurallar doğrultusunda ilerliyoruz” dedi.
TOPLUM Seçim süreci için ‘120 gün’ formülü

Patrik Kaymakamı Karekin Bekçiyan, gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere Kumkapı’daki Patrikhane binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçim sürecine dair dilekçeye devletten gelecek yanıt için iki ay daha beklenmesi görüşü ağırlık kazandı. Bekçiyan, kendisi hakkında “devlet açısından kabul edilebilir bir isim değil” şeklinde basına demeç veren Amerika Doğu Bölgesi Ruhani Önderi Başepiskopos Khajag Barsamyan’a da tepki gösterdi.
TOPLUM Bekçiyan: Seçim muhakkak yapılacak

Samatya Sahakyan Nunyan Okulu için düzenlenen madağ’da Değabah Karekin Bekçiyan’ın episkoposluğunun 25. yılı da kutlandı. Biz de bu vesileyle hem Bekçiyan Srpazan’ın Ermeni kilisesi içindeki çalışmalarını hem de Patrik seçimine dair son gelişmeleri kendisiyle konuşma fırsatı bulduk
TOPLUM Diramayr polemiği büyüdü

12 Ağustos 2017’de LUYS Dergisi “Diramayr Mari Mutafyan’a Büyük Ayıp” başlıklı haberinde, Diramayr Mari Mutafyan’ın ikamet ettiği Patrikhane’den çıkartılmak istendiği öne sürmüştü. Haber üzerine Patrikhane’den yapılan açıklamada olayın çarpıtıldığı belirtildi.