MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI

GÜNCEL Dink cinayeti davası: MİT yazışmaya cevap vermedi

Hrant Dink Cinayeti Davası'nda kamu görevlilerinin yargılanmasına devam ediliyor. Mahkeme geçtiğimiz duruşmada dönemin MİT Bölge Başkanı ve 2 MİT personelinin tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Mahkeme MİT'e tanıklık için yazı yazdı. Ancak MİT, mahkemenin yazılarına cevap vermedi.
GÜNCEL Almanya'da bir ajan hikayesi: Alaattin A.

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı tarafından muhbir olarak kullanılan DHKP-C üyesi Alaattin A., muhbirlerin yasadışı olaylara, örgütlere destek olması ve suç işlemesi sorununu Amanya’da tekrar gündeme getirdi.
GÜNCEL Ermenistan parti liderleri ve Dişişleri Bakanı'nın gizli görüşmesi MİT arşivinde

Kafkasya uzmanı Thomas de Waal'in yeni yayımlanan “Büyük Felaket: Soykırımın Gölgesinde Türkler ve Ermeniler” kitabıyla tarihi bir toplantının detayları ilk defa ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Sabri Çağlayangil 1977 yılında Ermenistan Taşnak Partisi lideri Shavarsh Toriguian, Hınçak Partisi lideri Avedis Demirjian ve Ramgavar Partisi lideri Parounag Tovmassian 'la gizli bir görüşme yaptı. Dönemin Başbakanı Demirel'in toplantıdan haberi vardı.
GÜNCEL MİT Müsteşarı Hakan Fidan ifade verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldıklarını doğruladı. Hakan Fidan'ın Oslo'da yapılan PKK görüşmeleriyle ilgili olarak çağırıldığı olasılığı üzerinde duruluyor.