MARTİN SCHULZ

GÜNCEL Avrupa Parlamentosu’ndan Erdoğan’a mektup

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Erdoğan’ın Alman Federal Meclisi’ndeki Türkiye kökenli milletvekilleriyle ilgili sözlerine Erdoğan’a bir mektup göndererek tepki gösterdi. Schulz mektubunda “Parlamenterlerin özgürce görevlerini yerine getirmeleri, bizim Avrupa demokrasilerinin temel unsurudur” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL AP Başkanı Schulz: Anayasa sürecine azınlıklar dahil edilmeli

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Kürt açılımının durmasını eleştirdi. 'AB Leyla Zana davasını izleyecek' şeklinde konuşan Schulz, Türkiye'nin AB üyeliğinin uzun zaman alacağını ve zor olacağını söyledi. AP Başkanı, 'Anayasa değişmeli. Yargı ve sivil otorite askerin üzerinde olmalı' derken azınlıkların da Anayasa sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.
GÜNCEL Bağış: Almanya çözüm için taraf olmalı

AB Bakanı Egemen Bağış’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, 'Bu bir soykırım ise kabul etmelisiniz' derken, Bağış yanıt olarak, 'bu konuyla ilgili sadece tarafların el atması ve çözüm bulması gerektiği noktasında katılıyorum” şeklinde konuştu. Bir süre sonra Alman Weltonline sitesine açıklama yapan Bağış, Almanya'ya arşivlerini açma çağrısında bulundu.