YEŞİLLER

GÜNCEL Avrupa Yeşilleri'nin 21. Kongresi İstanbul'da

Avrupa Yeşil Partisi (European Green Party-EGP) 21. Konsey toplantısını İstanbul’da gerçekleştiriyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan, son 10 yılın en kapsamlı konsey toplantısında enerji güvenliği, Ortadoğu’daki durum, Avrupa’da yükselen popülizm ve Türkiye’nin AB geleceğindeki rolü gibi gündeme dair pek çok konu konuşulacak.
GÜNCEL ‘Eskisi olmuyor baştan bir yaşam kurmak gerek’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 1924’te İttihatçı zihniyetin devlet zihniyeti haline dönüştüğünü belirterek “İttihatçıların zihniyeti devletin zihniyeti oldu. Haklarını garantide görmeyen bu insanlar gitti. Şimdi ülkenin yüzde 99,9’u ‘elhamdülillah Müslüman.’ 90 yıldır denedik. Eskisi olmuyor artık başka bir yaşam kurmak gerekiyor” dedi.
GÜNCEL Türkiye siyasetine yeni bir soluk katılıyor

Uzun süredir birleşme görüşmeleri süren Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ile Yeşiller Partisi önümüzdeki Kasım ayı içinde her iki partide yer almayan çok sayıda aydının katılımı ile resmen kuruluyor. Yeni partinin “Hem sol hem yeşil” bir parti olacağı ve “Yeni bir siyaset” arayışının ürünü olacağı bildiriliyor. yeni parti girişimine destek için açılan “Yeni bir siyaset için” imza metnine şimdiden birçok aydın destek verdi.
GÜNCEL Uluslararası Korsan Partisi kuruluyor

Son yıllarda İsveç, Almanya ve İspanya'daki seçimlerde beklenmeyen bir başarı elde eden Avrupalı korsanlar ortak parti kuruyor. Prag'ta bir araya gelerek Uluslararası Korsan Partisi kurma ve Avrupa Parlamentosu seçimlerine birlikte girme kararı alan korsanlar, özgür internet, eğitim, sağlık ve çevre konularında seçmene farklı vaatler veriyorlar.
GÜNCEL EDP ve Yeşiller'den Siyaset Atölyeleri

İki aydır müzakerelerini sürdüren EDP ve Yeşiller Partisi, ortak çalışmalarına devam etme kararı aldı. Bu doğrultuda, 11-12 Şubat günlerinde siyaset atölyesi düzenlenecek.
GÜNCEL  Bir can bin cihan demek

Devletin fukaraya, bakıma muhtaç olana hangi gözle baktığı malum. Ya yok sayıp toplum dışına itmek, ya da, iyi ihtimalle, aslında hak olanı bin bir naz u niyaz ile lütfetmek… Kırk katır ya da kırk satır. Ama devlet bu: Zaten devran dönsün, çarklar işlesin diye var. Ondan daha iyisini yapmasını beklemek pek de akıl kârı değil.