TATAVLA

KÜLTÜR SANAT Eva Kazalidis'ten Tatavla anıları: “Hepsini yaşadım”

İstanbul’da Rumların Paskalya’dan 40 gün önce, ‘Temiz Pazartesi’ günü kutladığı ve ‘Baklahorani’ olarak adlandırdığı karnaval, 1941’de dönemin hükümeti tarafından yasaklanmış, 2009’da yeniden canlandırılmış ve 2014’e kadar yine sokaklarda kutlanmıştı. ‘Tatavla Karnavalı’ olarak da anılan Baklahorani, bu yıl, Şişli Belediyesi Kent Konseyi’nin girişimleri, Kurtuluş Rum İlköğretim Okulu Vakfı Yönetimi’nin katkılarıyla, yine sokaklara taşınıyor.
GÜNCEL Tatavla’nın basketçileri İstanbul’da buluştu

Bugün ‘Kurtuluş Spor Kulübü’ adıyla bildiğimiz Tatavla Heraklis Jimnastik Kulübü, kurulduğu 1896 yılından bu yana sporun pek çok dalında ‘insan’ yetiştirmeye adanmış özel bir kulüp. Yıllardır çok kültürlülüğün muazzam bir düzenle hüküm sürdüğü Kurtuluş Spor Kulübü, Tatavla sokaklarının çocuklarına kucak açan ikinci bir ev aslında. Üstelik, kendisine gönül verenlerin gelip asla geçmediği…
KÜLTÜR SANAT Tatavla, bir dünya

Kültürel Mirası Koruma Derneği ve Paros dergisinin ortaklaşa hazırladığı '70TK - Tatavla'dan kurtuluş'a: Bir Semtin Dönüşümü' sergii 1 Ekim’e kadar açık olacak. Serginin küratörü Dr. Banu Pekol’la ‘TK 70’i konuştuk.