24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

GENEL ‘Kürt sokağı HDP’nin arkasında’

Türkiye yeni yönetim sisteminin ilk seçimini oyladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın galibiyetiyle sonuçlanan seçimlerin en merak edilen sonuçlarından biri de HDP’nin yüzde 10 olan ülke geneli barajını aşıp aşamayacağı konusuydu. HDP, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 11.7’lik oy alarak seçim barajını aştı. Parlamentoya 67 milletvekili göndermeyi başaran HDP, Meclis’in üçüncü partisi olmayı başardı.
GENEL Partiler inanç özgürlüğünde ne vaadediyor?

İnanç özgürlüğü alanında yaptığı araştırmalarla tanınan, Norveç Helsinki Komitesi İnanç Özgürlüğü Girişimi Koordinatörü Dr. Mine Yıldırım, 24 Haziran seçimleri öncesinde AKP, CHP ve HDP’nin inanç özgürlüğü alanındaki yaklaşımlarını ve vaatlerini Agos okurları için karşılaştırmalı olarak inceledi.
GENEL AKP bugün damar tıkanıklığı yaşıyor

Seçim sürecinde son dönemece girdik. Adayların bilhassa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP adayı Muharrem İnce’nin performansları öne çıkan tartışma konularından. Bir diğer merak edilen husus da HDP’nin barajı geçip geçemeyeceği. Tüm bu tartışmaları ve süreci, kamuoyu araştırmaları ile bildiğimiz KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır ile konuştuk
GENEL Paylan: HDP için baraj yüzde 11

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan, 24 Haziran seçimlerine Diyarbakır’dan milletvekili adayı olarak giriyor. Paylan’la bir Ermeni olarak Diyarbakır’dan aday olmanın ruh halini, Ermeni toplumunun çözülemeyen sorunlarını, siyasetteki hedeflerini konuştuk.
GENEL ‘Türkiye  sorun çözen değil sorunu büyüten ülke olarak görülüyor’

Dışişleri’nde uzun yıllar önemli kademelerde görev yapan, Türkiye Ermenistan yakınlaşması için çaba gösteren isimlerden Ünal Çeviköz, CHP İstanbul 2. Bölgeden milletvekili adayı. Çeviköz ile hem Türkiye’nin dış politikasını hem de Türkiye Ermenistan arasında yeni bir yakınlaşma imkanlarını konuştuk.
GENEL ‘Siyasi bir kararla rehin tutuluyorum’

Türkiye siyaset tarihi bir ilkle karşı karşıya. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, seçime giren adaylardan biri cezaevinde. HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş, cezaevinden kampanya yürütmeye çalışıyor. Tutukluluğuna yapılan itirazlar da reddedilmiş durumda. Cumhurbaşkanlığına aday olan bir siyasetçi ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tahliye edilmiyor. İtirazlarından sonuç alamayan HDP son olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.