KESK

GÜNCEL Sendikalardan 'barış grevi'

DİSK, KESK ve TMMOB 29 Aralık Salı günü Güneydoğu'da yaşanan savaşa dikkat çekmek için “Savaşa Karşı Barış İçin” hizmet üretmeyeceklerini açıkladı.
GÜNCEL Memurlar bugün iş bıraktı

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'na üye memurlar, bugün tüm Türkiye'de bir günlük iş bırakma eylemi yapıyor. BES ve Türk Büro-Sen üyeleri, işyerlerinde hak kayıpları için bir günlük grevde. İstanbul'da Kartal Anadolu Adalet Sarayı çalışanları da bugün iş bıraktı.
GÜNCEL 28 ilde DHKP/C operasyonu

DHKP/C’ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in de bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.
GÜNCEL Cansel Malatyalı’ya çektirilen çile

Tunceli Üniversitesi Tarih Bölümü'nden Yalçın Çakmak, İMO (İnşaat Mühendisleri Odası) Genel Merkezi’ndeki işinden “performans yetersizliği” bahane edilerek kovulan, daha sonra uzun süre hakkını arama üzere mücadelesi veren Cansel Malatyalı'nın son durumunu aktardı. İMO binasının önünde 200 günü aşkın bir süredir oturma eyleminde bulunan Malatyalı, 10 gün önce başlattığı açlık greviyle mücadelesine devam ediyor.
GÜNCEL KESK'e 22 tutuklama

Adliyeye sevk edilen 34 KESK üyesinden 22'si tutuklandı. KCK soruşturması kapsamında KESK'e yapılan baskında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 34 kişiden 22'si için tutuklama kararı çıkarken, 12 kişi serbest bırakıldı. Tutuklamalar adliye önünde bekleyenlerce protesto edildi. Özgen ve 15 KESK üyesi de bu sabah savcılığa götürüldü.
GÜNCEL KCK'da son dalga sendikalar

KCK soruşturmasında son dalga KESK ve bağlı sendikalara uzandı. KCK'ya yönelik operasyonda KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sendika başkanlarının bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların ortak özelliğinin Kürt olmaları olduğunu belirtti.
GÜNCEL Memur zammında uzlaşmaya varılamadı

Memur zammında hükümetle konfederasyonlar uzlaşamadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu işveren heyetinin 2012 için yüzde 3,5 + 4 önerdiğini, 2013 yılı için yeni bir öneride bulunmadığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise nihai tekliflerini sunduklarını söyledi.