ÖCALAN

GÜNCEL 50 siyasetçinin süresiz açlık grevi başladı

HDP, DBP, DTK, KJA ve HDK’nın “Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılması” için başlatılan 50 siyasetçinin katıldığı süresiz açlık grevi bu sabah bugün Diyarbakır’da başladı.
GÜNCEL Leyla Zana'nın Erdoğan'dan üç talebi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme için randevu talebinde bulunan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Kürt sorununun kalıcı çözümü için üç talep sıraladı.
GÜNCEL Öcalan: Çözüm için eş zamanlı adım

HDP Heyeti’nin İmralı’da yaptığı görüşmelerde Abdullah Öcalan, ‘Müzakere Süreci Taslağı’nı verdi. 4 ana bölüm ve onlarca maddeden oluşan taslakta Öcalan, ‘geriye dönüş’ konusunda yasal düzenleme, müzakereler, karşılıklı mutlak bir ateşkes, anayasal-toplumsal dönüşüm ve yeni kamu düzeninin oluşturulması adımlarının senkronize bir şekilde atılması gerektiğini belirtiyor.
GÜNCEL KCK Davası AB’nin Kürt sorununa bakışında milat oldu

Ankara ve Kürt siyasi hareketi arasındaki çözüme yönelik müzakere süreci farklı boyutlarıyla devam ediyor. Peki, son 20 yılda alınan bu yolda Avrupa Birliği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin katkısı nedir? Bilim ve Politika Vakfı’nda yaptığı çalışmada bu sorunun cevabını bulmaya çalışan Siyaset Bilimci Dilek Kurban'la AB ve AİHM’nin Türkiye’nin Kürt politikasına etkilerini konuştuk.
GÜNCEL HDP Heyeti İmralı'dan döndü

Bugün Öcalan'la görüşmeye giden HDP Heyeti, İmralı'dan döndü. Heyet, görüşmeye ilişkin açıklamaları yarın yazılı olarak yapacak.