ADALET

GÜNCEL Agos’un önünde ‘Hrant için, Suruç için Adalet’

Suruç katliamı birinci yılına yaklaşırken, SGDF’nin başlattığı ‘Suruç ve herkes için adalet’ kampanyası devam ediyor. Adalet mücadelesinin simgeleştiği 33 noktada gerçekleşen kampanyanın bugünkü durağı, Dink'in önünde öldürüldüğü, Agos Gazetesi'nin eski binasıydı.
GÜNCEL 160 akademisyenden müzakere çağrısı

Türkiye ve yurtdışında çalışan 160 akademisyen, imzaya açtıkları bir bildiriyle barış ve adalet çağrısı yaptı, siyasi kanalların tamamen dışlandığı ve sadece şiddet dilinin hakim olduğu ortamın derhal terk edilmesini talep etti.
GÜNCEL

Siyaset bilimci Nesrin Uçarlar’ın, İletişim Yayınları’ndan çıkan ‘Çatışma Sonrası Süreçte Adalet ve Geçmişle Yüzleşme Talepleri’ alt başlıklı, ‘Hiçbir Şey Yerinde Değil’ kitabı, 1990’larda Kürdistan coğrafyasında yaşananlara hem onarıcı adalet perspektifinden bakmasıyla, hem de çoğu zaman sesleri sadece eylemlerde ya da mahkeme koridorlarında duyulan katliam mağdurlarının kendilerini ifade edebilmelerine olanak vermesiyle, dikkat çekiyor.
GÜNCEL Yakup Köse adalet arıyor

28 Şubat döneminde hakkında verilen idam cezası yaşı küçük olması gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapse çevrilen Yakup Köse, 2005 yılında tahliye olmasına rağmen, hakkında açılan davalardaki hukuksuzluk halen son bulmadı. 1996’da 14 yaşındayken “İBDA-C militanı” olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 10 yıl hapis yatan Köse, 16 Aralık 2014’te tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu. Gerekçesi ise 5 Ocak 2000’de Köse’nin bulunduğu Bandırma Cezaevi’ne yönelik yapılan Noel Baba Operasyonu.