ERİVAN

GÜNCEL ''Ermeni Soykırımı insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir''

Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ziyarete eden Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Ermeni Soykırımını “insanlık ve uygarlığa karşı işlenmiş bir cinayet” olarak nitelendirdi. Erivan'daki Soykırım Anıtı'nı ziyaret eden Matviyenko, 'Bence bu tür olayların tekrarlanmaması için unutulmaması lazım” diye konuştu.
GÜNCEL 'Soykırım kurban sayısıyla ölçülemez'

Erivan'daki Ermeni Soykırım Müzesi'nin Müdürü Hayk Demoyan, müzedeki çalışmalar, yakında müzede açılacak olan 'Ermenilere yardım eden Anadolulular' bölümü ve soykırım süreci hakkında Bianet haber sitesine konuştu.
GÜNCEL Ezgi Başaran: 'İşte o 100 bin Ermeni'den biri

Ezgi Başaran, Radikal'de yayımlanan köşeyazısında, Narine'yi intihara sürükleyen süreci anlatıyor. 'Siyasi bir koz olarak, savunmasız şekilde hayatını kazanmaya çalışan o 100 bin kişiden biriydi Narine' diyen Başaran, Başbakan'ın, 'E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim' sözlerini hatırlatıyor.
GÜNCEL 'Sıradışı ama barışçıl bir yolculuk oldu'

Esra Bayhan, Posta gazetesinde 11 Şubat Cumartesi günü yayımlanan yazısında, gündemi “bu kadar meşgul eden Ermenilerin ülkesi”ni yazıyor. Bir gezgin için önemli olanın 'insanlarla kurulacak ilişkiler' oluğunu söyleyen Bayhan, başkent Erivan'da günün nasıl başladığı ve nerde devam ettiğini, şehrin kültür merkezini anlatıyor.