SOYKIRIM MÜZESİ

GÜNCEL 1915’in vicdan hikâyeleri Soykırım Müzesi’ne giriyor

Ermenistan’ın başkenti Yerevan’daki Soykırım Müzesi ve Enstitüsü’nün Direktörü Hayk Demoyan, önümüzdeki dönemde müzede yeni bir bölümün açılacağını duyurdu. Kuruluş çalışmalarına başlanan müzenin bu yeni bölümünde Ermenilerin hayatını kurtaran Müslümanların hikâyelerine yer verilecek. Demoyan, bu konuda ellerinde pek çok belge ve bilgi olduğunu açıkladı.
GÜNCEL 'Soykırım müzesi'ne Türk bölümü

Yerevan'daki Soykırım Müzesi'nde, tehcir sırasında Ermenilere yardım eden Türkler için de özel bölüm açılacak. Müzenin bu yıl Türkiye'den 100 ziyaretçisi olduğunu belirten müze Müdürü Hayk Demoyan, Ermenilere yardım eden Türklerle ilgili belge topladıklarını söyledi.
GÜNCEL 'Soykırım kurban sayısıyla ölçülemez'

Erivan'daki Ermeni Soykırım Müzesi'nin Müdürü Hayk Demoyan, müzedeki çalışmalar, yakında müzede açılacak olan 'Ermenilere yardım eden Anadolulular' bölümü ve soykırım süreci hakkında Bianet haber sitesine konuştu.
GÜNCEL 'Sıradışı ama barışçıl bir yolculuk oldu'

Esra Bayhan, Posta gazetesinde 11 Şubat Cumartesi günü yayımlanan yazısında, gündemi “bu kadar meşgul eden Ermenilerin ülkesi”ni yazıyor. Bir gezgin için önemli olanın 'insanlarla kurulacak ilişkiler' oluğunu söyleyen Bayhan, başkent Erivan'da günün nasıl başladığı ve nerde devam ettiğini, şehrin kültür merkezini anlatıyor.