PATRİK BARTHOLOMEOS

GÜNCEL Patrik Bartholomeos Ruhban Okulu’nun açılması talebini yineledi

Atina ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ile bir araya gelen Ekümenik Patrik Bartholomeos, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması talebini yineledi. Yunanistan kaynaklı Ekathimerini gazetesinde yer alan habere göre, Ruhban Okulu’nun açılması için Türkiye hükümetine yaptığı çağrıyı yineleyen Patrik Bartholomeos, Patrikliğin din görevlisi, ruhani ve teolog ihtiyacının karşılanabilmesi için okulun bir an önce açılması gerektiğini belirtti. Haberde, Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu’nun geçen hafta yayımladığı 2015 Faaliyet Raporu’nda, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusunda Türkiye’nin gereken ‘siyasi iradeyi’ göstermekte başarısız olduğunu kaydettiği hatırlatıldı
TOPLUM Ekümenik Patrik'ten Suriyeli sığınmacılara yılbaşı ziyareti

Ekümenik Patrik Bartholomeos, yeni yıl ve Noel kutlaması için Süryani Kadim Vakfı’nın himaye altına aldığı Süryani sığınmacıları ziyaret etti. Kilisede kalan 60’a yakın Süryani sığınmacı ile öğle yemeği yiyen Bartholomeos, yemeğin ardından da dua etti.
KİLİSE Patrik ve Papa'dan Hristiyanların birliği mesajı

Papa Francis, Türkiye ziyaretinin 3. gününde Aya Yorgi Kilisesi'ndeki Aziz Andreas'ı anma yortusuna katıldı. Ekümenik Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinin ardından Papa ve Patrik ortak bir bildiriye imza attı. “Ortak niyetleri ve kaygıları teyit” amacıyla kaleme alındığı belirtilen bildiride, başta Katolik ve Ortodokslar olmak üzere bütün Hristiyanların birliğine yönelik kararlılık ifade edildi.