ATİNA

GÜNCEL Atina’dan cami hamlesi

Başkent Atina’ya cami inşasının parlamentodan geçmesini, Yunanistan’daki gelişmeleri yakından izleyen gazeteci Evren Dede’yle konuştuk.
GÜNCEL İstanbullu Rumların Yunanistan’daki sesi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da uzun yıllardır İstanbullu Rumlarla ilgili haber yapan ‘O Politis’ gazetesi geçen yıl bir kitabevi açtı. Politis kitabevinde özellikle İstanbul ve İstanbullu Rumlar hakkında yazılmış kitaplar bulunuyor. Ayrıca Yunanistan’da Türkçe eğitim gören öğrenciler için bazı kitaplar da yayımlanıyor. Aile kökleri Anadolu’ya dayanan Pepi Cukatos ile aile geçmişi, O Politis (Vatandaş) gazetesi ve kısa süre önce açılan kitabevine dair konuştuk.
GÜNCEL Tsipras’ın erken seçim kartı ve son şans

Yunanistan’da bu yıl Ocak ayında iktidara gelen ve büyük bir desteği arkasına alan SYRIZA hükümeti ve Başbakan Aleksis Tsipras’ın 6 ay süren çetin ve çileli müzakerelerin sonunda kreditörlere boyun eğmesi ve 13 Temmuz’da 3’üncü memorandum kararını kabul etmesi, SYRIZA’nın parçalanacağının ve ülkenin de bir kez daha erken genel seçime gideceğinin işaretiydi.
KİLİSE Atina'ya cami yolda, gözler Ruhban Okulu'nda

Atina'ya cami inşasını öngören yasa değişikliği Yunanistan Parlamentosu'ndan geçti. Mütekabiliyet esasını öne süren Ankara'nın,Heybeliada Ruhban Okulu'nun faaliyete geçmesi için şart koştuğu gelişmeler arasında Atina'ya cami inşası da vardı. Gelişmelerin ardından dikkatler, AKP'nin atacağı adımlara çevrildi.
GÜNCEL Atina’ya Süryani Soykırımı anıtı

19 Ekim Pazar günü, Yunanistan’ın başkenti Atina’da Süryani Soykırım Anıtı açılacak. Anıtın açılış töreni, St. Spridon Meydanı’nda saat 11.00’de başlayacak.