MERKEL

GÜNCEL Almanya, Türkiye'nin İncirlik şantajına boyun mu eğecek?

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya Hükümeti İncirlik ziyareti karşılığında, 2 Haziran’da mecliste kabul edilen Ermeni Soykırımı Tasarı’sıyla arasında mesafe koymaya yönelik bir açıklama yapacak. Açıklamayı ne Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ne de Başbakan Angela Merkel’in bizzat yapmak istemediği öne sürülüyor
GÜNCEL Der Spiegel: Erdoğan'dan Merkel'e İncirlik için Soykırım tasarısı baskısı

Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Şansölye Angela Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulunduğunu iddia etti. Derginin internet sitesinde yer alan iddiaya göre, Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verebileceklerini söyledi.
GÜNCEL Başbakan'dan soykırım açıklaması: Sıradan olaylardan biri

Başbakan Binali Yıldırım, ilk yurtdışı seyahati öncesinde gazetecilerin Almanya’da oylanacak Ermeni Soykırımı Tasarısı hakkında konuştu: Bu oylama çok saçma bir oylama. Olmayan, 1915'de 1. Dünya Savaşı şartlarında yaşanmış, her ülkede yaşanan sıradan olaylardan biri.
TÜRKİYE Merkel: Dokunulmazlıkların kaldırılması endişe verici

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi yaptığı açıklamada Türkiye’de dokunulmazlıkların kaldırılmasının ağır sonuçları olabileceğini söyledi. Erdoğan-Merkel görüşmesinde mülteci anlaşması, dokunulmazlıklarının kaldırılması, basın özgürlüğü, 2 Haziran’da Alman Federal Meclisi’nde oylanacak ‘Ermeni Soykırımı‘ taslağının gündeme gelmesi bekleniyor.
GÜNCEL Yunanistan planını bugün sunuyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, bugün Euro grubu liderleri zirvesinde, ülkesinin borç krizini aşabilmesine yönelik yeni öneriler sunacak. Tsipras'ın sunacağı planın Yunanistan'ın borçlarının yüzde 30'unun silinmesi talebini içerdiği belirtiliyor.