İTALYA

GÜNCEL Papa'nın açıklaması İtalya'da da gündem

Papa Francis’in, "20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı" açıklaması İtalya siyasetinde de gündeme oturdu. Bazı muhalif siyasiler ve basın kuruluşları, Başbakan Matteo Renzi liderliğindeki hükümete baskı yaparak, Papa'ya destek verici bir tavır koyması ve 'soykırım vardır' demesi çağrısında bulundu.
GÜNCEL İtalya'da soykırım yasası onay bekliyor

İtalya’da Parlamento’nun üst kanadı olan Cumhuriyet Senatosu, soykırım ve insanlığa karşı suçları inkâr edene üç yıla kadar hapis cezası öngören yasa teklifini kabul etti. Tasarının yasalaşması için Temsilciler Meclisi’nin ardından Cumhurbaşkanı’nın da onayından geçmesi gerekiyor.
KÜLTÜR SANAT Claudio Filippini: melodi avucunun içinde

1 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Akbank Sanat sahnesinin konuğu olacak Claudio Filippini, hem bir besteci hem de bir piyanist olarak alabildiğince kişisel bir dil yaratmayı başardığı albümüyle, 2014'te Avrupa caz sahnesinin önemli çalışmaları arasında şimdiden yer buldu.
GÜNCEL İtalya'dan 'mülteci operasyonlarını durdurma' resti

İtalya, 'mültecileri kurtarma operasyonu konusunda' AB'den destek istiyor. Ülkenin 'göç limanı' olan Pozzalo'da açıklama yapan İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, AB'nin yardım etmemesi halinde, Akdeniz'de savaş gemileriyle mültecileri kurtarma operasyonlarına son verebileceklerini söyledi.