AVRUPA BİRLİĞİ

GÜNCEL Ermenistan-AB yakınlaşmasının anlattıkları

Geçen hafta, uzun süredir beklenen Ermenistan ve Avrupa Birliği arasındaki “Kapsamlı ve Genişletilmiş İşbirliği Anlaşması” imzalandı. Muhalefetin son ana kadar imzalanacağına ihtimal vermediği ama diğer yandan kulislerde desteklediği anlaşma, sadece Ermenistan’da değil, bölgede de dengelerin değişip değişmeyeceği tartışması yarattı.
GÜNCEL “Sorun Türkiye’nin yapısal bozukluklarında”

ABD Doları’nın TL karşısında son aylarda hızla değer kazanması, ekonomiyi etkileyen başlıca olumsuz faktör haline geldi. Yükselişin nedenlerini ve Türkiye ekonomisindeki genel tabloyu Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ile konuştuk.
GÜNCEL AB Bakanlığından kritik oylamaya ilişkin açıklama

AB-Türkiye ilişkileri, üyelik müzakerelerinin başladığı 2005 yılından beri en gergin günlerini yaşıyor. Yarın Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak olan, Türkiye'nin müzakere sürecinin dondurulmasına yönelik tasarıyla ilgili AB Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.
GÜNDEM Yunanistan, göçmen iadesini durdurdu

Avrupa Birliği ve Türkiye arasında imzalanan “geri iade anlaşması”nı, pazartesi günü Türkiye'ye 202 göçmen göndererek fiilen yürürlüğe sokan Yunanistan, göçmenlerin iadesini durdurduğunu açıkladı.
TÜRKİYE Mültecilerin Türkiye’ye iadesi başladı: Cehennemden cehenneme

Türkiye ve AB’nin imzaladığı “geri gönderme anlaşması” bugün uygulanmaya başlandı. 131 göçmeni taşıyan iki tekne Midilli adasından Dikili’ye geldi. Gün içinde sayının 500’e tamamlanması bekleniyor. Times gazetesine konuşan bir Suriyeli mülteci, “Beni zorla Türkiye’ye geri götürmeye çalışırlarsa hem kendimi, hem de ailemi denize atarım. Cehennemden cehenneme gidiyoruz” diye konuştu.