MUSA ANTER

GÜNCEL Apê Musa katledildiği sokakta anıldı

Kürt gazeteci ve yazar Musa Anter, 23 yıl önce katledildiği Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde anıldı. Musa Anter'in öldürüldüğü noktaya karanfiller bırakıldı.
GÜNCEL Toplumsal Bellek Platformu'dan açlık grevleri açıklaması

Yakınlarını siyasi cinayetlerde kaybeden kişilerin bir araya gelerek oluşturdukları Toplumsal Bellek Platformu, bir açıklama yayımlayarak tüm partileri açlık grevlerini sonlandırmak için adım atmaya çağırdı. Platformun üyesi olan Musa Anter ailesinden Dicle Anter ve Rahşan Anter, açlık grevlerine dikkat çekmek için 1 günlük eylem gerçekleştirmişti.
GÜNCEL Anter ailesi tekrar dinlenebilir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, babası Musa Anter'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak daha önce Diyarbakır'da Dicle Anter'i dinlediklerini belirterek, 'Ancak ilaveten söyleyecekleri bir şey varsa, komisyonumuz herkese açık. Başvurması halinde kendisini dinleyebiliriz' dedi. Üstün, faili meçhul sayısıyla ilgili olarak vakıflar ve emniyetin kayıtları arasındaki uyuşmazlığa dikkat çekti.
GÜNCEL Apê Musa: Ölümünün yirminci yılı

“Kürdistan Türkiye’nin en geri bölgesidir; Mardin Kürdistan’ın en geri ilidir; Nusaybin Mardin’in en dertli ilçesidir; Stêlîe, Nusaybin’in en fakir nahiyesidir; Zıvıngê, Stêlîe’nin en geri kalmış köyüdür.” demiş Musa Anter, doğduğu köy için.
GÜNCEL Musa Anter cinayetinde tetikçi yakalandı

Kürt yazar Musa Anter suikastı tetikçisi Hamit Yıldırım gözaltına alındı. Tetikçi Yıldırım'ın cinayetten 20 yıl sonra Şırnak'taki evinde yapılan aramada gözaltına alındığı belirtildi. Orhan Miroğlu'nun avukatı ve Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, soruşturmanın Yıldırım ile sınırlı kalmamasını isteyerek şunları kaydetti: 'Musa Anter'i kim, niçin öldürdü? Bunun araştırılması gerekir.'
GÜNCEL Musa Anter'in ölüm emrini Arif Doğan verdi

JİTEM davasında tanık Emrah Özdemir, Kürt aydın Musa Anter'in ölüm emrini emekli Albay Arif Doğan'ın verdiğini, cinayeti işleyenlerin de Mahmut Yıldırım (Yeşil), Adil Timutaş, Abdülkadir Aygan ve Hogir kod adlı bir kişinin olduklarını söyledi. Özdemir ayrıca, Albay Rıdvan Özden'i de Timurtaş'ın 'yanlışlıkla vurduğunu' ileri sürdü.