SOSYAL MEDYA

GÜNCEL Sosyal medya paylaşımlarına altı kentte gözaltı

Ankara, İzmir, Muğla, Denizli, Manisa ve Kayseri’de, Afrin operasyonuyla ilgili sosyal medya paylaşımı yaptığı iddia edilen ve aralarında siyasetçiler, sanatçılar, hak savunucuları ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.
GÜNCEL Sosyal medyada nefret söylemine karşı uluslararası anlaşma

Avrupa Komisyonu, küresel faaliyet gösteren internet şirketleriyle birlikte çevrimiçi nefret söylemi ve saldırganlıkla mücadeleye karşı bir protokol hazırladı. Fakat sosyal medyada nefret söylemine karşı mücadele hala bazı sorunlarla karşı karşıya.
GÜNCEL Doya doya Ermenistan’ı yaşa!

Live Love Armenia (Ermenistan’ı Yaşa-Sev) bir paylaşım platformu olmasının yanı sıra, görsel malzemelerden oluşan bir arşiv işlevi de görüyor.
GÜNCEL Sosyal Medya’da nefret söylemi tartışılıyor

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı tarafından Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında 'İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkliminde Sosyal Medya ve Azınlıklar' konferansı düzenlendi. Konferansa katılan Twitter ve Facebook temsilcileri, nefret söylemi konusunda geri bildirimlerin önemine dikkat çekerek, nefret söylemine karşı söylem geliştirmenin sosyal medyada oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.
GÜNCEL Bilgi Üniversitesi'nde 'Azınlıklar ve Sosyal Medya' Konferansı

Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında 13 Kasım Cuma günü ‘İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkliminde Azınlıklar ve Sosyal Medya’ başlıklı bir konferans düzenlenecek. İsatnbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’ndeki Mahkeme Salonu’nda düzenlenecek konferans, saat 9.30’da başlayacak.
GÜNCEL Azınlıkların sosyal medya profili ilk defa mercek altında

Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı tarafından yürütülen Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında başlatılan ‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesinin önemli bir ayağı olan ‘Sosyal Medya ve Gayrimüslim Azınlıklar Araştırması’ yayımlandı.
TOPLUM Sosyal medyanın azınlık hâli

Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, hibe desteği almaya hak kazanan ‘Sosyal Medya ve Azınlıklar’ projesini Cemre Baytok ve Rita Ender anlatıyor.