İHD

GENEL Savcılık: Soykırım demek suç değil

İHD’nin 24 Nisan’da izin verilmeyen basın açıklamasında Ermeni Soykırımından bahseden pankartlar taşıdıkları için gözaltına alınan üç üyesiyle ilgili savcılık kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi. Savcılık, kararında ‘soykırım’ kelimesinin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
GÜNCEL Raci Bilici serbest bırakıldı

İHD Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici bir hafta gözaltında tutulduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
GÜNCEL TİHV ve İHD: Türkiye ölüm cezasını asla geri getiremez

İHD ve THİV darbe girişiminin ardından mitinglerde dile getirilen ‘idam’ taleplerine sert tepki gösterdi; 'Ölüm cezasını tekrar geri getirmeye kalkışmanın gerek ulusal gerekse uluslararası açıdan ağır hukuksal ve siyasal sonuçlarının olacağını öngörmek gerekir' dedi.
GÜNCEL İHD'den Meclis Başkanı'na: Suça ortak olmaktasınız

İHD İstanbul Şubesi, 2 Mayıs'ta Garo Paylan ve diğer HDP'li milletvekillerine yönelik şiddet olaylarıyla ilgili TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a bir mektup gönderdi. Ankara'ya postalanan mektupta, ‘ırkçı hedef gösterme olayını kınamayarak suça ortak olmaktasınız" deniyor.
GÜNCEL 1 Mayıs, 1 ölüm, 5 tutuklama, 231 gözaltı

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan hak ihlallerine dair raporunu açıkladı. TOMA bir vatandaşı öldürdü, İstanbul'da 231 kişi gözaltına alındı, 5 kişi ise tutuklandı.
GÜNCEL ‘Devlet ilginin azalacağını sanıyorsa yanılıyor’

Ermeni Soykırımı’nın 101. yılında anma toplantılarını organize eden kurumlar, anma etkinliklerine katılma çağırısı yaptı. Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Örgütü (EGAM) Başkanı Benjamin Abtan, “100. yıldan sonra devlet soykırım konusuna ilginin azalacağını düşünüyorsa yanılıyor” diye konuştu.