IRKÇILIK

GÜNCEL Amedspor Başkanı Yıldırım: “İlk kez insan hayatına kastedildi”

5 Mart’ta Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi Amedspor oyuncularının kaldığı otelin önünde saldırılar yaşandı. Bursaspor taraftarı, otel binası önünde havai fişekler patlatmayı ve ırkçı sloganlar atmayı gece geç saatlere kadar sürdürdü. Ertesi gün oynanan maçta da Amedspor futbolcuları saldırıya uğradı. Bursaspor tribünlerinde JİTEM posterleri açıldı, sahaya kurşun ve bıçak atıldı. Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım gelişmeleri değerlendirdi.
GENEL Ermenistan’da ırkçılık kışkırtmasına dikkat

Ermenistan’da 2019 ırkçılık furyası ile başladı. Change.org’da açılan bir imza kampanyasında Hindistan ve Pakistan vatandaşlarının Ermenistan’a yerleşmesinden rahatsız olduğunu, bunun ülkenin demografik yapısını da etkilediğini dile getiren vatandaş, oluşacak Ermenistan hükümetini bu ülkelerle göç politikalarını gözden geçirmeye çağırdı. Kampanyada yüzlerce imza toplanınca, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.
GÜNCEL ECRI: Siyasilerin nefret söylemine ceza yok

Avrupa Konseyi Irkçılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonu (ECRI) 5. Türkiye raporunu yayımladı. Raporda resmi görevlilerinin nefret söylemi yayması eleştirildi, nefret söyleminin etkin bir şekilde cezalandırılmadığı belirtildi.
TÜRKİYE Tıbrevank’ın duvarına ırkçı yazı

Üsküdar’daki Surp Haç Tıbrevank Lisesi’nin duvarına ‘Azap Ermeniye’, ‘Size Kürşat’ın kinini getirdim’ ve ‘Çatlı Reis’ yazıldı. Ermeni okullarına yazılan ırkçı yazılar ilk değil. Benzer bir yazı 19 Ocak 2016’da Kalfayan Okulu’nun duvarına da yazılmıştı.