ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ

GÜNCEL 'Yunanistan insan hakları yükümlülüklerine ihanet içinde'

Uluslararası Af Örgütü bugün bir açıklama yayımlayarak, Yunanistan yetkilileri tarafından sığınmacıların ülkeye girmesini engellemek için alınan insanlık dışı tedbirlerin Yunanistan’ın insan hakları yükümlülüklerine korkunç bir ihanet olduğunu ve şiddetten kaçan insanların hayatını tehlikeye atacağını söyledi.
GÜNCEL Taner Kılıç tahliye için 'bylock' raporunu bekliyor

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Taner Kılıç’ın telefonunda farklı uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde de Bylock kullanıcısı olmadığı yönünde tespitler olmasına rağmen Mahkeme, Kılıç'ı tahliye etmiyor.
GÜNCEL İdil Eser’in tutuklanmasına itiraz edildi

Büyükada’da düzenlenen eğitim toplantısına yapılan baskın sonrasında tutuklanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in tutukluluğuna itiraz edildi. Dilekçede “Yargı tarihimizde belki de bir başka örneğine rastlayamayacağımız bir hukuk cinayetine imza atılmıştır” denildi.
GÜNCEL

Uluslararası Af Örgütü’nün 159 ülkeyi ve bölgeyi ele alan yıllık insan hakları ihlalleri raporunda, politikacıların kullandığı zehirli, insanlık dışı “biz ve onlar” söyleminin, daha bölünmüş ve tehlikeli bir dünya yarattığına dikkat çekiliyor. Türkiye’de ise 2016, OHAL’le birlikte insan hakları ihlallerinin arttığı yıl oldu.