CUMHURBAŞKANI

GENEL İki Sarkisyan’a da protestolar sürüyor

Ermenistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın yemin töreni 9 Nisan’da gerçekleşti. Ermenistan Parlamentosu’ndaki yemin törenine Ermenistan’ın birinci ve ikinci cumhurbaşkanları ile muhalif parti liderleri katılmadı. Bağımsız Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan ile muhalifler Sarkisyan’ın cumhurbaşkanlığının meşru olmadığını iddia ediyorlar.
GÜNCEL

Vatandaşlık Araştırması’ndan: Türkiye genelinde toplumun yüzde 43’ü Kürtlerin Cumhurbaşkanı olmasına karşıyken, yüzde 63’ü ise Müslüman olmayanların Cumhurbaşkanı olmasına karşı.
DOSYA Hamit Bozarslan: HDP, Kürdistan’ın Türkiye’ye son daveti

Bozarslan: Şu anda aslında Türkiye’yi yönetenler ve Cumhurbaşkanı, siyaseti bir intikam ve kan davası olarak görüyorlar. 7 Haziran seçimleri de bu çevre tarafından bir kan davasının başlangıcı olarak görülüyor. Şu anda da devam eden bu kan davasıdır. Size ödettireceğiz, diyorlar.
GÜNCEL Kürkçü: Bakanlar Kurulu toplantısı bir gösteriden ibaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğini açıklamasının yankıları sürüyor. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bugün mecliste yaptığı basın toplantısında, kararla ilgili “Bu toplantı, usule, kurala aykırı, 1982 anayasanın bile ruhuna aykırı, Kenan Evren'in bile kullanmaya cüret etmediği yetkinin hoyratça kullanılmasından ibaret” dedi.
GÜNCEL Çevrimdışı Cumhurbaşkanı

Korsan Parti'den Şevket Uyanık ve Gürkan Özturan'a göre üç cumhurbaşkanı adayının internet karnesi: 'Söylemlerden ve vaatlerden anladığımız bu; üç aday için de, İnternet özgürlüklerinin ve kampanyalarını yürüttükleri sosyal ağlardaki ifade özgürlüklerinin önemi yok gibi görünüyor! '