28 ŞUBAT DARBESİ

GÜNCEL 28 Şubat'ın gizli kasaları açılıyor

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu(TMSF), Darbe Komisyonu ve 28 Şubat savcısına, off-shore hesapları, bankalarda ortaya çıkan kamu zararı, banka bazında yapılmış ödeme miktarı ve görev yapan emekli generallerin isimlerinin yer aldığı 20 klasör gönderiyor.
GÜNCEL Darbe komisyonu medyaya 28 Şubat'ı soracak

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, aralarında iş dünyası, medya, üniversite öğretim üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 300 ismi dinlemek için davetiye gönderdiklerini söyledi. Baş, komsiyonda görüşü alınanlarda 'pişmanlık görüyor musunuz' sorusuna, 'Herkes yaptığından çok emin. Hiçbir şekilde bu darbe değildi diyorlar' diye yanıt verdi. Komisyon Başkanı ayrıca, Yaşar Büyükanıt'ın da dinleneceğini belirtti.
GÜNCEL 28 Şubat'ta 5. dalga kuvvet komutanlarına

28 Şubat soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı. Dönemin kuvvet komutanları Ankara'ya götürülürken, Balyoz davasının sanıkları da Ankara Adliye'sine getirildi. Dönemin Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP'den milletvekili seçilen Emekli Korgeneral Engin Alan ifade vermek üzere Ankara'ya getirildi.
GÜNCEL Bülent Orakoğlu: ''Anlattığı sabah Mumcu'ya suikast oluyor''

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında tanık olarak dinlenen dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, '28 Şubat darbesinin belgesini' Demirel'e gönderdiğini söyledi ve “Darbeyi engellemesi gerekirken Karadayı’ya yolladı” dedi. Orakoğlu, Uğur Mumcu ve Gaffar Okan suikastlerinde 'derin yapı' ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.
GÜNCEL Bülent Arınç: 'Demirel'in açıklaması yeterli'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin soruları yanıtladı. 28 Şubat'ın medyaya uzanıp uzanmayacağına dair açıklamalarda bulunan Arınç, 'Demirel'in bu millete bir hayrı dokunacaksa, o tarihte ne olduğunu açık yüreklilikle anlatması yeter. Yoksa biz onun savcının önüne gitmesini, mahkemenin önüne çıkmasını istemeyiz' dedi.
GÜNCEL Başörtülü çalışma hakkı için anayasal güvence istendi

Başörtülü kadınlar, çalışma haklarının güvence altına alınması talebini TBMM Anayasa Komisyonu'na iletmek için bir imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde, 'hakarete ve ayrımcılığa uğramaktan ve toplumda yok sayılmaktan ve 'görünmez olmaktan' yorulduk' ifadeleri yer aldı.
GÜNCEL 'Gazete manşetleri üzerinde nasıl bir etkiniz oldu'

28 Şubat soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 2'nci operasyonda gözaltına alınan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın ifadesinin alınmasına Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde başlandı. Özkasnak'a sorguda öncelikle Andıç, daha sonra da 28 Şubat darbesinin medya ayağıyla ilgisi sorulacak.
GÜNCEL Oktay Ekşi ve Çevik Bir hakkında suç duyurusu

2004 yılında öldürülen Gazeteci Yaşar Parlak’ın oğlu Ferhat Parlak, Oktay Ekşi ve Çevik Bir hakkında suç duyurusu bulundu. Parlak, babasının adının 28 Şubat döneminde hazırlanan Çevik Bir imzalı “Andıç” belgesi ve, Oktay Ekşi'nin 25 Nisan 1998 tarihli “Alçakları tanıyalım” başlıklı başyazısında geçtiğini hatırlattı.
GÜNCEL Merve Kavakçı'ya iade-i itibar

28 Şubat sürecinden 15 yıl sonra o dönemin simge isimlerinden Merve Kavakçı’ya ‘iade-i itibar’ geliyor. Başörtülü olduğu gerekçesiyle mecliste yemin ettirilmeyen, kısa süre içinde meclis kapılarından çevrilen Merve Kavakçı'ya itibarını iade etmek için 3 seçenek üstünde duruluyor. Ayrıca Sincan'da, 28 Şubat'ı protesto etmek amacıyla yürüyüş yapıldı.
GÜNCEL Merve Kavakçı: 'Cemil Çiçek o gün açıklayamadığını açıklamalı'

Başörtülü öğrencilerin okullara alınmadığı, başörtülü kadınların verdikleri mücadelede gittikçe yalnız bırakıldıkları dönemde yüzüne kapanan meclis kapısıyla 28 Şubat'ın simge isimlerinden Merve Kavakçı, Radikal gazetesine konuştu; Cemil Çiçek'in ”o gün açıklayamadığı şeyi açıklamasını bekliyorum.'