BAŞYAZI

TOPLUM Yine ayak oyunları, yine cevapsız sorular

Agos'un bu haftaki manşetinde, patriklik seçiminde yaşanan kriz ve geçen haftaya damgasını vuran toplantı kaosu var. Gizli toplantıyla ilgili hala yanıtsız kalan soruları hatırlatıyoruz.
DOSYA Agos Başyazı: Geç oldu, güç olmasın

Patriklik seçim süreci durdurulamaz biçimde işlemeye başladı. Görünen o ki, Kasım ayı içerisinde dilekçe valiliğe teslim edilecek. Bundan sonrasıysa iradesine sahip çıkacak ve seçimin her aşamasını yakından takip edecek Ermeni toplumunun inisiyatifine göre şekillenecek.
GÜNCEL Başyazı: Zamansız çığlık

Kimi insanların kaderi trajik zamanlara tanıklık etmekle geçer. Ermeni edebiyatının ünlü yazarı Zabel Yesayan da böylesi insanlardan biri. 1909 Adana katliamlarını yakından takip eden ve raporlarla belgeleyen Zabel Yesayan’ın 1915 soykırımında Ermeni kadınların maruz kaldığı zulmü ve can havliyle yapılması gerekenleri kaleme aldığı 1919 tarihli bir tebliğ ortaya çıktı.
GÜNCEL Kanı değil canı savunalım

Hocalı anmasında sokağa dökülen kin ve nefrete karşı Agos'un söyleyecek bir çift sözü var: Gelin, kanı değil canı savunalım. Can hayattır ve hepimizin hakkıdır. Bir gün o meydanda, hep birlikte vakarla durup acıya ortak olabildiğimizde birbirimizi yaşatabilmiş olacağız. Biz işte o günün talibiyiz ve o günü de ancak birlikte yaratabiliriz. Gelin, birbirimizde can bulalım.