ADALET BAKANLIĞI

GÜNCEL Adalet Bakanlığı'ndan savunma hakkına engel

Adalet Bakanlığı’nın Ağır Ceza Başsavcılıklarına verdiği talimata göre darbe, terör ve örgüt davalarında hakkında soruşturma ve kovuşturma olan avukatlar 2 yıla kadar görevinden yasaklanabilecek.
GÜNCEL Adalet Bakanlığı’ndan Kilikya için ‘kabul edilmezlik’ kararı

Lübnan’da bulunan Kilikya Ermeni Katolikosluğu, Adana’nın Kozan ilçesindeki mülklerinin iadesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu. Bakanlık mahkemeye gönderdiği dilekçeyle başvuruyla ilgili ‘kabul edilmezlik’ kararı verilmesi yönünde görüş bildirdi. Şimdi AYM'nin kararı bekleniyor.
GÜNCEL Kadın hak örgütleri uyarıyor: Şiddette uzlaşma olmaz

Yargıda uygulanan pazarlık ve arabuluculuk sisteminin düzenleyecek olan kanun tasarısı taslağına ilk tepki, kadın hak örgütlerinden geldi. EŞİTİZ grubu, hakaret, tehdit, şantaj, yaralama, sarkıntılık gibi 5 yıla kadar hapis cezası olan suçların arabuluculuğa tabi olmasının, daha büyük suçlara kapı aralayacağını belirtiyor.
GÜNCEL Roboski, Adalet Bakanlığı için de ‘kaçınılmaz hata’ymış

Adalet Bakanlığı, Roboski katliamıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru kapsamında görüşlerini sundu. Görüşte, “Bakanlığımız olayın meydana gelmesinde etkili olan ‘kaçınılmaz hata’nın tespitinin yapıldığını belirtmek ister” ifadesi yer aldı. Aynı ifade, davayla ilgili takipsizlik kararı veren Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı tarafından da kullanılmıştı.
GÜNCEL Yakup Köse adalet arıyor

28 Şubat döneminde hakkında verilen idam cezası yaşı küçük olması gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapse çevrilen Yakup Köse, 2005 yılında tahliye olmasına rağmen, hakkında açılan davalardaki hukuksuzluk halen son bulmadı. 1996’da 14 yaşındayken “İBDA-C militanı” olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 10 yıl hapis yatan Köse, 16 Aralık 2014’te tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu. Gerekçesi ise 5 Ocak 2000’de Köse’nin bulunduğu Bandırma Cezaevi’ne yönelik yapılan Noel Baba Operasyonu.