MELDA ONUR

GÜNCEL ‘Silvan yalnız değildir, çünkü Türkiye yalnız’

Barış Bloku, Silvan’da 11. gününe giren ablukaya dikkat çekmek için bir toplantı düzenledi. Sebahat Tuncel, Melda Onur, Ali Şeker, Filiz Kerestecioğlu, Raşit Tükel gibi isimlerin katıldığı toplantıda yazar Murathan Mungan “Silvan yalnız değildir, çünkü Türkiye yalnız. Bu köprüden önce son çıkış. Uyandık uyandık, yoksa bizi çok daha kötü günler bekliyor. Aynı toprakta yaşıyoruz ama aynı dünyanın insanı olamıyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL ‘Aşkale’de sorumlular hala ortaya çıkmadı’

3 Nisan 2012 tarihinde Erzurum‘un Aşkale İlçesi’ndeki Karasu 2 HES‘e ait göletin içinden geçen enerji nakil hattındaki arızayı onarmaya giderken, bindikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu ölen 5 TEDAŞ işçisinin ölümünden 1 yıl geçmesine rağmen sorumlular bulunabilmiş değil. CHP’li Onur konuyu Meclis’te gündeme getirdi.
GÜNCEL Polis puan cetvelindeki 'Bilinen Bayan' terimi resmi olarak açıklandı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un “Önleyici Hizmetler Büro Amirlikleri Puan Cetveli belgesinde geçen ‘Bilinen Bayan’ teriminin gerçek tanımı nedir?” sorusuna, “Tabir, teşhircilik yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bayanlar için kullanılmaktadır” yanıtını verdi.
GÜNCEL Pozantı'yla ilgili şikayetler yeni değil

CHP Heyeti Pozantı Cezaevi incelemesini tamamladı. Heyetin değerlendirmelerine göre ilk şikayet 12 Temmuz 2011 tarihinde gelmiş. Tecavüz iddialarının kapsadığı 200 çocuğun durumu ise belli değil. Gardiyanların dayak için kendi şifreli dillerini oluşturduğu anlaşılırken Veli Ağbaba; 'Taş atan çocukların adli mahkumların tecavüzüne uğradığı iddia ediliyor' dedi.