TRABZON JANDARMA KOMUTANLIĞI

GENEL Dink cinayeti davası 10 Temmuz Salı günü devam edecek

Dink cinayeti davası 10-11-12 Temmuz tarihlerinde devam edecek. Önümüzdeki hafta yapılacak duruşmalarda Mahkeme, dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları ve dönemin Trabzon Jandarma Komutanlığı’nda görevli bazı isimleri tanık olarak dinlemeye başlayacak.
GÜNCEL Dink cinayeti davası devam ediyor

Dink cinayeti davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Bugünkü duruşmada Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinden tutuksuz sanık Cevat Eser ve Ünsal Gürel savunmasını yaptı.
GÜNCEL ‘Ali Öz emir vermedi’

Dink cinayeti öncesinde, cinayetin işleneceğine dair bilgi aldıklarını anlatan dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, alay komutanı Ali Öz’ün işlem yapılması için emir vermediğini söyledi.
GÜNCEL

Dink cinayeti davası dördüncü gününde devam ediyor. Cinayetten önce cinayete dair bilgilere sahip olan Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, bilgiyi Ali Öz'e verdiğini ancak emir alamadığını söyledi. Yıldız, "Sağ faaliyetlerde MİT'le koordineliydik" dedi.
GÜNCEL Trabzon Jandarma davası 3. kez İstanbul yolunda

Trabzon’da Dink cinayetiyle ilgili olarak dönemin Jandarma Komutanı Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız ve aynı dönem görevli 8 asker hakkında açılan davanın İstanbul’da kamu görevlilerinin yargılandığı davayla birleştirilmesi istendi. Birleştirme kararını İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi verecek.
GÜNCEL Dink cinayeti soruşturması: Yorulmaz tutuklu, Ali Öz gözaltında

Hrant Dink cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon Jandarma’dan 3 görevli daha gözaltına alındı, gözaltı sayısı 28’e çıktı. Aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz de var. Gözaltına alınan Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz da tutuklandı.