8 MART

GÜNCEL 8 Mart’ta ‘tek adam’lara karşı kadınlar

Bu sene 8 Mart, kadın hareketinin hükümetlerin ‘tek adam’ politikalarına karşı belki de en güçlü cevabı verdiği yıllardan biri olacak. ABD’deki Trump karşıtı kadın hareketinin başlattığı genel grev çağrısına 30 ülke katıldı. Türkiye’de ise Bakırköy'de dün yapılan yürüyüşün ardından 8 Mart'ta 'Feminist Gece Yürüyüşü' düzenlenecek.
KÜLTÜR SANAT Kadınlar Günü’nü sanatla kutluyoruz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün son senelerde Türkiye’de, yalnızca kadın örgütleri tarafından değil, farklı sanatsal etkinlikler aracılığıyla, geniş kitleler tarafından da kutlandığını görmek ümit verici.
TOPLUM Azınlık vakıflarında kadının adı yok

Fotoğraf, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan‘ın azınlık vakıf temsilcileri ile çekildiği fotoğraf. Yıl 2016 ve o 15 kişiden değil yarısı, biri bile kadın değil.
GÜNCEL Erkekler koltuklarını yine kadınlara bırakmıyor

Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin dokuzuncu kez açıkladığı ''Türkiye'nin Kadın-Erkek Eşitliği'' karnesine göre 550 milletvekilinin 81'i, 21 bakanın 2'si, 1351 belediye başkanının 3'ü, 30 büyükşehir belediye başkanının 3'ü, 179 rektörün ise sadece 17'si kadın.
KÜLTÜR SANAT Tiyatro sahnelerinde kadınlar başrolde

Bu sezon tiyatro izleyicisini bolca kadın hikâyesi bekliyor. Peki, oyunlar toplumda kadın meselelerine dair bir farkındalık oluşturuyor mu? 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Hatice Aslan, Deniz Madanoğlu, Şirvan Akan, Ethel Mulinas ve Selen Uçer ile hem bu meseleleri hem de sahneledikleri oyunları konuştuk.
GÜNCEL 8 Mart'ı kutlayamaz ölü kadınlar

HDP’nin hazırladığı “Sokağa Çıkma Yasakları ve Kadınlar” başlıklı bilgilendirme dosyasına göre 16 Ağustos 2015’te başlayan ve bugün itibarıyla altıncı ayına giren sokağa çıkma yasaklarında toplamda 44 kadın öldürüldü. 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz, olabiliyorsa kutlu olsun.
GÜNCEL Kadınların gece yürüyüşü bugün 19.00’da Taksim’de

İstanbul Feminist Kolektif, 14. Feminist Gece Yürüyüşü'nün 10 Mart'ta ertelendiği iddialarının Facebook sayfalarının hacklanmesi sonucu ortaya atıldığını açıklayarak, Feminist Gece Yürüyüşü’nün her yıl olduğu gibi 8 Mart'ta saat 19.00'da Taksim, Fransız Kültür Merkezi önünden başlayacağını duyurdu.