STRATFOR

GÜNCEL Doğan Akın: 'Utanarak izliyoruz!'

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, MİT-PKK Oslo görüşmeleri haberini ertesi gününde görmeyen gazetelerin, Stratfor belgelerini yayımlayan Taraf'a, Başbakan'ın şiddetli tepkisinden güç alarak 'gazetecilik' dersi vermelerini eleştiriyor. Akın, dünyada 27 farklı ülkenin gazetelerinde görülen haberin Türkiye'de görülmemesinin kabul edilemez olduğunu belirtiyor.
GÜNCEL Erdoğan Stratfor belgelerine sert yanıt verdi

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında, bu konuda kendilerine verilen desteği heba etmeyeceklerini söyledi ve Kürt sorununu 'Biz çözeceğiz' dedi. Erdoğan ayrıca sağlık sorunları nedeniyle kendisine '2 yıl ömür biçildiğini' iddia eden Wikileaks belgelerini yayınladığı için Taraf gazetesi hakkında ağır ithamlarda bulundu.
GÜNCEL Ermenistan'la yakınlaşma sürecinde Türkiye ABD'den umduğu desteği bulamamış

Wikileaks, Amerikan istihbarat şirketi Stratfor'un, USAK ve Başbakanlık ile yaptığı temasların ayrıntılarını yayımladı. Belgede USAK ve Başbakanlık'ın, Türkiye - Ermenistan ve Rusya ilişkileri ile Arap halklarına bakış açısına dair yol gösterici bilgiler yer alıyor. Rusya'nın Türkiye - Ermenistan ilişkilerine engel olduğu belirtilirken, Arap halklarının 'Hepsi Türk'tür' deniliyor.