SİVAS MADIMAK

GÜNCEL Beyaz TV muhabirinden Alevi aileye yakma tehditi

Beyaz TVmuhabiri Muammer Yaşar, Facebook'ta bir paylaşıma yazdığı yorumlarla büyük tepki topladı. Muhabir, Sivas katliamını onayladığını vurgulayarak Malatya'daki olayın meşru olduğunu savundu. Yaşar, 'yakarlar da, yıkarlar da gardaşım' dedi. Olayın duyulmasının ardından Beyaz TV yönetimi açıklama yaparak Muammer Yaşar'ın işine son verildiğini açıkladı.
GÜNCEL Sivas'ta '79 sanık ağır hapse çarptırıldı'

Sivas davasında bir dönem avukatlık yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, olayların 'planlı ve tertipli' olduğunu dile getirdi. Yazıcı, Sivas davasından kimsenin ceza almadığı algısının yaratılarak kamuoyunun yanıltıldığına dikkat çekerek; 'Oysa 79 sanık hakkında idam ve ağır hapis cezaları verilmiştir' dedi.
GÜNCEL Başbakan Erdoğan'dan Sivas kararı değerlendirmesi

Başbakan Erdoğan, ''Sivas Davası zaman aşımına uğradı' ifadesini ben çok yanlış buluyorum. Sivas davası zaman aşımına uğramamıştır, 5 kişiyle alakalı zaman aşımı vardır' dedi. Başbakan, Bülent Arınç'ın 'ihmali olan kamu görevlileri yargılanabilir' şeklindeki açıklamasının yargı sürecinde gündeme gelen değerlendirmeler olduğunu hatırlattı.
GÜNCEL Arınç'tan Sivas yorumu: 'Kamu görevlilerine dava açılmalı'

Bülent Arınç, Sivas katliamında sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında yeni soruşturma başlatılması için savcıları göreve çağırdı. Arınç, 'Zamanaşımı mevcut sanıkların kamu görevlisi olmamasıyla ilgili işletildiğine göre yeni dava açılabilir' dedi.
GÜNCEL Sivas'ta 'insanlık suçu' bulunamadı

Mahkeme'nin sivil sanıkların suçunu 'insanlık suçu' kabul etmemesiyle Sivas Madımak davası zamanaşımıyla sonuçlandı. Av. Mehdi Bektaş, zamanaşımının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu hatırlatırken, Av. Sarıhan '15 bin kişinin katıldığı olayı kapatmaktır' yorumunda bulundu. Zeynep Altıok ise, 'Bu kararı bekliyordum ama yerimden kalkamıyorum' dedi.
GÜNCEL Sivas davasında zamanaşımı görüşülecek

Sivas Madımak Oteli davasında 6 firari sanığın yargılanmasına devam ediyor. 37 kişinin can verdiği Sivas Madımak Oteli davasında zamanaşımı açısından tarihi karar bugün verilecek. Zamanaşımı kararı, Madımak'ın 'insanlık suçu' olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğine bağlı.
GÜNCEL Sivas davasında 9 mahkum Almanya'dan istendi

Pir Sultan Abdal Derneği Yöneticileri, Sivas davasında iadesi istenmemiş 9 sanık için Almanya Büyükelçiliği'nde hukuki yardım talep etti. Sanıkların 'müebbet hapis cezası gerekçesiyle' teslim edilmediği anlaşılırken, Meclis'te CHP'nin zamanaşımını engellemek için verdiği yasa tasarısı ise reddedildi.